Ξεκινά η κατασκευή της δεύτερης φάση του του πυρηνικού σταθμού Changjiang στο Hainan

Η κατασκευή της δεύτερης φάσης του πυρηνικού σταθμού Hainan Changjiang στην επαρχία Hainan της Νότιας Κίνας ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη.

Βρίσκεται στην πόλη Haiwei, νομό Changjiang της επαρχίας Hainan, και το έργο περιλαμβάνει δύο σειρές μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας 1,2 εκατομμυρίων κιλοβάτ.

Με εκτιμώμενη συνολική επένδυση 36,85 δις γιουάν, το έργο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2026, ενώ ελέγχεται από την China Huaneng Group Co., Ltd. και κατασκευάζεται από κοινού από την China Huaneng μαζί με την China National Nuclear Corporation.

Το έργο υιοθετεί την τεχνική λύση Hualong One με τα ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Κίνας. Με βάση την πρώτη κατασκευή του έργου επίδειξης Hualong One, έχουν ληφθεί 88 βελτιστοποιήσεις σχεδιασμού και βελτιώσεις σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ιστότοπου Changjiang, δήλωσε ο αρμόδιος υπεύθυνος της Κίνας Huaneng.

Μετά την ολοκλήρωση, το έργο θα παρέχει 18 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην επαρχία Hainan κάθε χρόνο, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής δομής της.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *