Αύξηση των προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο

Η παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών, PC, για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε την ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη σε δύο δεκαετίες, λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή απόδοση του πρώτου τριμήνου το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας έρευνας και συμβουλευτικής εταιρείας Gartner.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών ανήλθαν σε 69,9 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 32% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Η ανάπτυξη αυτή ήταν η ταχύτερη από τότε που η εταιρεία άρχισε να παρακολουθεί την αγορά υπολογιστών το 2000, δήλωσε ο Gartner.

Η κινεζική αγορά υπολογιστών γνώρισε μια ιδιαίτερα υψηλή ετήσια ανάπτυξη τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, με το ρυθμό ανάπτυξης να φτάνει το 70%, δήλωσε η εταιρεία.

Ο παγκόσμιος γίγαντας υπολογιστών Lenovo παρέμεινε ο κορυφαίος πωλητής σε αποστολές το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του να φτάνει το 25,1% και οι αποστολές να ανέρχονται σε 17,55 εκατομμύρια μονάδες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *