Το ηλεκτρονικό εμπόριο φέρνει ζωντάνια στις ορεινές περιοχές

Φορώντας ελαφρύ μακιγιάζ, η Liang Qianjuan ξεκίνησε μια ζωντανή συνεδρία στο τηλέφωνό της, αφηγείται μια ιστορία για τα καρύδια που καλλιεργούνται στην πατρίδα της και τα οφέλη για την υγεία τους. Μέσα σε ένα λεπτό, δεκάδες παραγγελίες για αυτά τα καρύδια ξεκίνησαν από τους διαδικτυακούς οπαδούς της.

Η Liang είναι επιχειρηματίας από την κομητεία Huixian της πόλης Longnan στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας. Ως ιδιοκτήτης μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι αναπληρώτρια του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), της κορυφαίας νομοθεσίας, από το 2018.

“Οι διπλοί ρόλοι μου δίνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης, αλλά με μεγαλύτερη ευθύνη”, δήλωσε η 35χρονη.

Έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 17 ετών, η Λιανγκ ξεκίνησε την επιχείρησή της το 2012 και είχε μεγάλη επιτυχία, διαδίδοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στην απομακρυσμένη πατρίδα της.

Το Longnan είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους, αλλά τοπικές σπεσιαλιτέ όπως καρύδια, ελαιόλαδο και πιπέρι κάποτε ήταν περιορισμένα στην ορεινή περιοχή λόγω της γεωλογικής απομόνωσης και στις καθυστερήσεις μεταφοράς.

Χάρη στη Liang, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει προσθέσει φτερά στα τοπικά προϊόντα, επιτρέποντας την προσέγγιση πελατών σε ολόκληρη τη χώρα. «Η σπιτική μας σάλτσα τσίλι στάλθηκε ακόμη και στο Μεξικό», είπε.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει επίσης αναδειχθεί ως κεντρικό μέσο για την ανακούφιση της φτώχειας στο Longnan. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 2020, περίπου 14.000 διαδικτυακά καταστήματα είχαν ανοίξει στο Longnan, βοηθώντας την οικονομική άνοδο περίπου 150.000 ανθρώπων.

Οι στενοί δεσμοί της Liang με τους ντόπιους χωρικούς μέσω της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου αποδείχθηκαν χρήσιμες στον άλλο ρόλο της – υπηρετώντας ως αναπληρωτής NPC.

Η Liang πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις σε τοπικούς αγρότες μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, ακούει τις ανησυχίες τους και συγκεντρώνει τις απόψεις τους.

Η Shi Haiping, 59 ετών, είναι ένας από τους αγρότες που επισκέφτηκε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Shi εξέφρασε τις ανησυχίες της για την απομάκρυνση ανθρώπων με ταλέντο στο χωριό της.

“Όλο και περισσότεροι νέοι θα προτιμούσαν να βρουν δουλειές σε μεγάλες πόλεις παρά να μείνουν στο χωριό”, δήλωσε η Shi. “Είναι καλό για αυτούς να έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, αλλά είναι επίσης άσχημο για το χωριό.”

Η Liang έγραψε αυτές τις ανησυχίες στο σημειωματάριό της, διαβεβαιώνοντας την αγρότισσα ότι ο ακμάζων τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου προσελκύει αποφοίτους πανεπιστημίων σε αγροτικές περιοχές.

“Αλλά χρειάζονται ακόμη υποστήριξη από την κυβέρνηση και τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις”, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της περσινής συνεδρία NPC, η Liang πρότεινε να παρέχεται περισσότερη κατάρτιση ηλεκτρονικού εμπορίου στους νέους. Στη φετινή συνεχιζόμενη συνεδρία, συνεχίζει να επικεντρώνεται στην καλλιέργεια ταλέντων σε αγροτικές περιοχές.

Η ζεστή προσωπικότητα της Liang κάνει τους συμπατριώτες της να είναι πρόθυμοι να την ανοίξουν και πάντα τους ακούει προσεκτικά.

“Είναι τιμή μου να τους εκπροσωπώ, να φέρω τις φωνές τους στο NPC και να συνεισφέρω στην πατρίδα μου”, είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *