Το Μεξικό λαμβάνει τη δεύτερη αποστολή εμβολίων COVID-19

Το Μεξικό έλαβε την Πέμπτη μια δεύτερη αποστολή της δραστικής ουσίας που απαιτείται για την παρασκευή εμβολίων COVID-19 από την κινεζική βιοφαρμακευτική εταιρεία CanSino Biologics, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard.

Ο υπουργός είπε ότι η πτήση που μετέφερε το υλικό προσγειώθηκε νωρίς την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.

Το φορτίο επρόκειτο να μεταφερθεί σε εργαστήριο στην κεντρική πολιτεία του Queretaro, όπου συσκευαστεί για μελλοντική χρήση, δήλωσε ο υπουργός.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναζήτησε το εμβόλιο της CanSino για την προσπάθεια της ανοσοποίησης, επειδή είναι εμβόλιο μίας δόσης, δήλωσε ο Ebrard καθώς ανακοίνωσε την άφιξη της αποστολής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το Μεξικό συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές της φάσης 3 του εμβολίου CanSino, μετά τις οποίες οι δύο πλευρές συμφώνησαν να το παρασκευάσουν στο Μεξικό, δήλωσε ο Ebrard.

Η πρώτη αποστολή της δραστικής ουσίας έφτασε τον Φεβρουάριο και έχει ήδη συσκευαστεί, είπε.

“Υπήρχε μια φάση 3 στο Μεξικό με 15.000 άτομα (εθελοντές), το μεγαλύτερο που έχουμε πραγματοποιήσει στη χώρα μας, επειδή ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήθελε να μάθει πώς λειτουργεί αυτό το εμβόλιο στη γενετική μας, και στον πληθυσμό μας”, πρόσθεσε.

Οι αποστολές άρχισαν να φθάνουν αφού το Μεξικό ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για την Προστασία κατά των Υγειονομικών Κινδύνων ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου CanSino κατά του COVID-19.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού τόνισε σε ένα μήνυμα στο Twitter ότι το Μεξικό και η Κίνα έχουν ενισχύσει τη διμερή συνεργασία κατά της πανδημίας.

Το Μεξικό, που ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού τον Δεκέμβριο σε φάσεις, ανέφερε περισσότερα από 2,1 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από COVID-19 και 192.000 σχετικούς θανάτους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *