Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν περισσότερες εποχιακές πτήσεις εσωτερικού

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν προσθέσει περισσότερες πτήσεις εσωτερικού στα δρομολόγια τους για την επερχόμενη αεροπορική περίοδο καλοκαιριού-φθινοπώρου, από ότι συνήθως,δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Από τις 28 Μαρτίου έως τις 30 Οκτωβρίου, η αεροπορική περίοδος καλοκαιριού-φθινοπώρου θα έχει πιθανώς 92.756 πτήσεις εσωτερικού την εβδομάδα, κατά 10,7% από την ίδια σεζόν το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC)

Οι εγχώριες και υπερπόντιες αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει συνολικά 5.972 εβδομαδιαίες διεθνείς πτήσεις φορτίου για τη νέα σεζόν, μια αξιοσημείωτη αύξηση 32,8% από τη χειμερινή-άνοιξη αεροπορική περίοδο, δήλωσε η CAAC.

Οι διεθνείς πτήσεις επιβατών θα διατηρήσουν χαμηλή συχνότητα λόγω των μέτρων πρόληψης της χώρας COVID-19. Ο αριθμός των διεθνών πτήσεων επιβατών θα αυξηθεί ελαφρώς από το χειμώνα και την άνοιξη σε 644 κάθε εβδομάδα στη νέα σεζόν. Είναι περίπου στο 3% του προ-πανδημικού επιπέδου.

Η CAAC πρόσθεσε ότι οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα ξεκινήσουν περισσότερα δρομολόγια εσωτερικού κατά τη νέα σεζόν για να βελτιώσουν το δίκτυο αεροπορικών δρομολογίων της.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας αναμένει να δει τα ταξίδια των επιβατών να ανακάμπτουν στο 90% περίπου του επιδημικού επιπέδου το 2021, ανέφερε η CAAC. Ο όγκος φορτίου και ταχυδρομείου που μεταφέρονται αεροπορικώς πιθανότατα θα ανακάμψει στο προ-επιδημικό επίπεδο, άμεσα.

Τα τελευταία στοιχεία της CAAC έδειξαν ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας χειρίστηκε περίπου 23,95 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών τον Φεβρουάριο, ένα άλμα 187,1% από έτος σε έτος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *