Η Κίνα εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις της με το Μπαχρέιν

Ο Πρίγκιπας του Μπαχρέιν και ο Πρωθυπουργός Salman bin Hamad Al Khalifa και ο Κινέζος Δημοτικός Σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη σχέση των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Κίνα τη Δευτέρα.

Η Κίνα υποστηρίζει την παραδοσιακή της φιλία με το Μπαχρέιν και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το βασίλειο για να προωθήσει τη λεπτή παράδοση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και να διαφυλάξει από κοινού τα νόμιμα συμφέροντα των δύο πλευρών, τα αναπτυξιακά δικαιώματα τους και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, είπε ο Wang.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα ενισχύσουν τη συνέργεια μεταξύ της προτεινόμενης από την Κίνα πρωτοβουλίας Belt and Road και του Economic Vision 2030 του Μπαχρέιν, θα επεκτείνουν την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία στην κατασκευή υποδομών, τα big data, το ηλεκτρονικό εμπόριο, και άλλους τομείς, ώστε να συμβάλουν στην αναβάθμιση της οικονομίας του Μπαχρέιν.

Η Κίνα εκτιμά την προσωπική συμμετοχή του Πρίγκηπα στις κλινικές δοκιμές εμβολίων της και είναι έτοιμη να συνεχίσει να προωθεί τη συνεργασία με τα εμβόλια με το Μπαχρέιν και να παρέχει υποστήριξη και βοήθεια στο πλαίσιο των ικανοτήτων της στον αγώνα του Μπαχρέιν κατά της επιδημίας, σημείωσε.

Με φόντο ότι ο κόσμος σήμερα εισέρχεται σε μια περίοδο αναταραχών και αλλαγών, η κοινή συνεργασία μεταξύ διαφόρων χωρών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, δήλωσε ο Wang.

Σημειώνοντας ότι η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών είναι ένας βασικός κανόνας στις διεθνείς σχέσεις, είπε ότι οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει πρώτα και κύρια να βάλουν σε τάξη το δικό τους σπίτι.

Ο πολυμερισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, το θεμέλιο του διεθνούς κράτους δικαίου και επίσης η εγγύηση για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων χωρών, πρόσθεσε.

Η πανδημία COVID-19 μάς έμαθε για άλλη μια φορά ότι όλες οι χώρες είναι στενά συνδεδεμένες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πέρα από διαφορετικά κοινωνικά συστήματα, ιδεολογίες και πολιτιστικά υπόβαθρα, οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να συνεργαστούν για να χτίσουν ένα καλό γήινο σπίτι από το οποίο εξαρτώνται για την επιβίωση τους και να συνεργαστούν για να χτίσουν μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, είπε.

Από την πλευρά του, ο Salman είπε ότι οι σχέσεις Μπαχρέιν-Κίνας έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Το βασίλειο εκτιμά ειλικρινά την ισχυρή υποστήριξη της Κίνας στον αγώνα της κατά της επιδημίας, δήλωσε ο πρίγκιπας, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πολύ περήφανος που συμμετείχε στη διεθνή κλινική δοκιμή Φάσης III του εμβολίου COVID-19 της Κίνας.

“Το κινεζικό εμβόλιο έχει αποδείξει επαρκή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, το οποίο όχι μόνο προστατεύει τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων, αλλά επίσης ενίσχυσε σημαντικά την κατανόηση και την καλή θέληση του λαού του Μπαχρέιν προς την Κίνα. Το Μπαχρέιν ελπίζει να συνεχίσει να προωθεί τη συνεργασία στα εμβόλια με την Κίνα”, πρόσθεσε.

Το Μπαχρέιν είναι πρόθυμο να διατηρήσει στενότερες σχέσεις και επισκέψεις με την Κίνα σε όλα τα επίπεδα, να εμβαθύνει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της κατασκευής υποδομών και της υψηλής τεχνολογίας, προκειμένου να ωθήσει τις φιλικές συνεργατικές διμερείς σχέσεις σε ένα νέο επίπεδο, δήλωσε ο πρίγκιπας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *