Η κινεζική αθλητική βιομηχανία επικεντρώνεται στην τεχνολογία για ανάπτυξη

Η πανδημία COVID-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αθλητική βιομηχανία της Κίνας κατά το παρελθόν έτος. Με σχεδόν όλες τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις εσωτερικού και εξωτερικού να έχουν αναπρογραμματιστεί ή ακυρωθεί, οι αθλητικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μια δύσκολη περίοδο.

Τον περασμένο Αύγουστο, η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών της Κίνας Anta Sports σημείωσε έσοδα 14,669 δις γιουάν (2,12 δις δολάρια ΗΠΑ) το πρώτο εξάμηνο του 2020, σημειώνοτας μείωση 1% από έτος σε έτος καθώς η πανδημία COVID-19 έπληξε σκληρά την αγορά.

Ωστόσο, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η κατάσταση βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Τον Νοέμβριο, η Anta Sports ανακοίνωσε τον κύκλο εργασιών της σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, φτάνοντας τα 2,84 δις γιουάν (περίπου 430 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της “Single’s Day”, με 53% αύξηση από πέρυσι.

“Καθώς η Κίνα έχει κάνει αξιοσημείωτο έργο στην καταπολέμηση της πανδημίας, παραμένουμε θετικοί και σίγουροι για την καταναλωτική αγορά της Κίνας και την ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας της χώρας”, δήλωσε ο Ding Shizhong, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Anta.

Για τον Ding, η καινοτομία επιστημονικής τεχνολογίας θα αποτελέσει βασικό μέρος των μελλοντικών σχεδίων της εταιρείας.

Ο Ding προτείνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει την καινοτομία της επιστημονικής τεχνολογίας στη χειμερινή αθλητική βιομηχανία. H εταιρία Anta εστιάζει επίσης στις διεθνείς συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια και ο Ding πιστεύει ότι οι συνεργασίες αυτές θα είναι θετικές για την εταιρεία του αλλά και για όλη την αθλητική βιομηχανία της Κίνας.

“Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 έρχονται και η κατανάλωση σε είδη σπορ αυξάνεται, οπότε η αθλητική μας βιομηχανία, αναπτύσσεται γρήγορα”, είπε.

Οι λάτρεις των σπορ από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για εξοπλισμό για Mount Tai Sports. (Xinhua / Zhang Yanhui)

Αλλά και για τον άλλο μεγάλο γίγαντα της κινεζικής αθλητικής βιομηχανίας Shandong Mount Tai Sports Industry Group, η καινοτομία επιστημονικής τεχνολογίας είναι επίσης σημαντική.

“Η ανάπτυξη των αθλημάτων μας βασίζεται στην τεχνολογία”, δήλωσε ο Bian Zhiliang, πρόεδρος του Mount Tai Sports. “Και η καινοτομία επιστημονικής τεχνολογίας είναι η δύναμη της αθλητικής βιομηχανίας.”

Το Mount Tai Sports διαθέτει μια ομάδα για έρευνα και ανάπτυξη που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 μέλη.

“Ελπίζουμε ότι μπορούμε να λάβουμε περισσότερη υποστήριξη σε τομείς όπως η νέα τεχνολογία υλικών και chip”, δήλωσε ο Bian.

Για τον πρώτο ολυμπιονίκη της Κίνας σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς τον Yang Yang, η κινεζική αθλητική βιομηχανία έχει ένα λαμπρό μέλλον.

“Η έννοια της δημόσιας φυσικής κατάστασης κερδίζει δημοτικότητα εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και οι άνθρωποι δίνουν όλο και περισσότερη προσοχή στη δική τους υγεία”, δήλωσε ο Yang. “Αυτό είναι σίγουρα καλά νέα για τον αθλητικό κλάδο.”


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *