Η εισροή ξένων κεφαλαίων στην Κίνα είναι ακόμα ελεγχόμενη

Επί του παρόντος, το μέγεθος και ο ρυθμός εισροής ξένων κεφαλαίων στην Κίνα είναι ακόμη ελεγχόμενοι, ανέφερε η Xinhua Finance, επικαλούμενη τον Guo Shuqing, επικεφαλής της Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Ρυθμιστικής Επιτροπής της Κίνας (CBIRC) την Τρίτη.

Ο Guo έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Τρίτης, λέγοντας ότι είναι φυσικό ξένα κεφάλαια να εισέρχονται στην Κίνα προς το παρόν καθώς η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας συνεχίζεται και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας είναι μάλλον ελκυστικά όσον αφορά στις τιμές, δεδομένης της σχετικά μεγάλης διαφοράς σε σύγκριση με ανάλογα ξένα περιουσιακά στοιχεία.

Η Κίνα θα επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της ενθάρρυνσης των διασυνοριακών ροών κεφαλαίων με περαιτέρω άνοιγμα, και ταυτόχρονα αποφεύγοντας τη δραστική αστάθεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς στο εσωτερικό, σύμφωνα με τον Guo.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπισε σημαντικές διακυμάνσεις, με τις περισσότερες χώρες να υποφέρουν από οικονομική ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική πλήττονται σοβαρά από την επιδημία και μάλιστα ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες υιοθέτησαν ενεργές δημοσιονομικές πολιτικές και εξαιρετικά χαλαρές νομισματικές πολιτικές, των οποίων οι παρενέργειες, ωστόσο, εμφανίστηκαν σταδιακά.

Με την αύξηση της ρευστότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, η κινεζική οικονομία, που συνδέεται στενά με άλλες οικονομίες χάρη στην εξαιρετικά παγκοσμιοποιημένη παγκόσμια οικονομία, γνώρισε σημαντική αύξηση της εισροής ξένων κεφαλαίων, πρόσθεσε ο Guo.

Στατιστικά στοιχεία από το Σύστημα Εμπορίου Συναλλάγματος της Κίνας (CFETS) έδειξαν ότι η καθαρή αγορά ομολόγων από ξένα ιδρύματα στην αγορά διατραπεζικών ομολόγων της Κίνας έφτασε τα 143,8 δις γιουάν και ευνόησαν τα ομόλογα της Κίνας και τα τραπεζικά ομόλογα της Κίνας, με τους δύο τύπους ομολόγων να αντιπροσωπεύουν το 54% και το 27% των συνολικών επενδύσεων σε ομόλογα ξένων θεσμικών επενδυτών στη διατραπεζική αγορά ομολόγων τον περασμένο μήνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *