2η παρτίδα εμβολίων Sinovac από την Κίνα στις Φιλιππίνες

Η δεύτερη παρτίδα εμβολίων Sinovac που δωρίστηκε από την Κίνα έφτασε στις Φιλιππίνες την Τετάρτη εν μέσω ταχείας αύξησης των μολύνσεων COVID-19 στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Κινέζος πρέσβης στις Φιλιππίνες Huang Xilian παρέδωσε τα εμβόλια στις Φιλιππίνες.

Ο υπουργός Υγείας Francisco Duque δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες είναι “ευγνώμονες για την άφιξη πρόσθετων εμβολίων”.

“Η άφιξη αυτών των εμβολίων δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε πιο κατάλληλη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη αύξηση των περιπτώσεων, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την ανάγκη εμβολιασμού ατόμων υψηλού κινδύνου το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Duque.

Ο “τσάρος” του εμβολίου Carlito Galvez είπε ότι η άφιξη των πρόσθετων εμβολίων CoronaVac “είναι μια απόδειξη ότι όταν όλα τα έθνη συνεργάζονται, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν”.

“Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία της με την Κίνα για να τερματιστεί τελικά αυτήν η πανδημία”, πρόσθεσε ο Galvez.

Η Κίνα έδωσε μια πρώτη παρτίδα δωρεών Sinovac στις Φιλιππίνες στις 28 Φεβρουαρίου. Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που παρέχει εμβόλια COVID-19 στις Φιλιππίνες, επιτρέποντας στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της.

Οι Φιλιππίνες έχουν πλέον 677.653 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 12.992 θανάτων.

Οι Φιλιππίνες ενέκριναν τη χρήση έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια Sinovac, μαζί με τα εμβόλια των εταιριών Pfizer, AstraZeneca, και Sputnik V της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εμβολιάσει έως και 70 εκατομμύρια Φιλιππινέζους φέτος για να επιτύχει την ασυλία της αγέλης, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ηλικιωμένους και τις φτωχές κοινότητες. Οι Φιλιππίνες έχουν περίπου 110 εκατομμύρια πληθυσμό.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *