Τα κινεζικά ηλεκτρικά λεωφορεία προτιμώνται στη Λατινική Αμερική

Ο κορυφαίος κατασκευαστής νέου ενεργειακού οχήματος της Κίνας (NEV) BYD έλαβε πρόσφατα δύο νέες παραγγελίες από την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, για συνολικά 1.002 ηλεκτρικά λεωφορεία, δείχνοντας τη δημοτικότητα των κινεζικών ηλεκτρικών λεωφορείων στη Λατινική Αμερική, ανέφερε η People’s Daily τη Δευτέρα.

Τα 1.002 ηλεκτρικά λεωφορεία θα τεθούν σε λειτουργία διαδοχικά σε 34 διαδρομές λεωφορείων σε 5 περιοχές της Μπογκοτά, παρέχοντας πράσινες ταξιδιωτικές υπηρεσίες για επιβάτες των παραπάνω διαδρομών, βελτιώνοντας έτσι αποτελεσματικά την ποιότητα του τοπικού αέρα.

Νωρίτερα, 120 ηλεκτρικά λεωφορεία που κατασκευάστηκαν από την BYD έχουν τεθεί σε χρήση στη Μπογκοτά και άλλα 350 προγραμματίζονται να τεθούν σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Μέχρι στιγμής, η BYD έχει λάβει σχεδόν 1.500 παραγγελίες από την Μπογκοτά.

Επιπλέον, η BYD θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές λεωφορείων της Κολομβίας για τη συναρμολόγηση των μερών του αμαξώματος αυτών των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Κολομβία, τα οποία θα βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής βιομηχανίας και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για την κοινότητα, δήλωσε η Μαρία Ορτίζ, επικεφαλής της Διοίκησης Δημοσίων Μεταφορών Μπογκοτά.

Μέχρι στιγμής, τα νέα ενεργειακά οχήματα της BYD έχουν εισέλθει σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Χιλή, ο Ισημερινός, η Βραζιλία, η Κόστα Ρίκα, η Κολομβία, η Ουρουγουάη και η Αργεντινή.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *