Τα εμπορευματικά τρένα μεταξύ Κίνας και άλλων ασιατικών χωρών αυξάνονται το 2020

Η υπηρεσία εμπορευματικής αμαξοστοιχίας μεταξύ της Κίνας και των ασιατικών χωρών κατέγραψε 840 ταξίδια το 2020, με συνολικά 323.500 τόνους εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν, δίνοντας ζωτικότητα στο πρότζεκτ Belt and Road (B&R), ανέφερε η Yunnan Daily την Κυριακή.

Το πρώτο φορτηγό τρένο μεταξύ Κίνας και Ασίας ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2017, με μεταφορά προϊόντων χημικών λιπασμάτων από την επαρχία Yunan της νοτιοδυτικής Κίνας στο Βιετνάμ. Παρείχε πρώτες ύλες για την παραγωγή και τη λειτουργία των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Τα τελευταία τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε η σιδηροδρομική υπηρεσία της Κεντρικής Ασίας, την Κίνα και το Βιετνάμ διέσχυσαν συνολικά 2752 εμπορευματικές αμαξοστοιχίες, μεταφέροντας συνολικά 1,0763 εκατομ. τόνους εμπορευμάτων.

Η διαδρομή εμπορευματικής αμαξοστοιχίας μεταξύ Yunan και Βιετνάμ είναι ο πρώτος διασυνοριακός σιδηρόδρομος της Κίνας και ο πιο βολικός διάδρομος ξηράς-θάλασσας για τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία εμπορευματικής αμαξοστοιχίας έχει επιτύχει σταθερή λειτουργία εφαρμόζοντας σταθερή θέση φόρτωσης, διαδρομή λειτουργίας, ώρα άφιξης και αναχώρησης και κόστος μεταφοράς και έχει πραγματοποιήσει ομαλή μεταφορά διεθνών μεταφορών logistics μεταξύ Κίνας, Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος και άλλες ασιατικές χώρες .

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, η ζήτηση για πρώτες ύλες χάλυβα, όπως εξευγενισμένο και ακατέργαστο σιδηρομετάλλευμα σιδηρομετάλλευμα από το Βιετνάμ και το Λάος συνέχισε να αυξάνεται. Συνολικά, 13.500 τόνοι εισαγόμενων ορυκτών προϊόντων έχουν μεταφερθεί σε εγχώριες επιχειρήσεις χάλυβα με το φορτηγό τρένο Κίνα-Ασία από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Από το 2020, η Κίνα έχει συνεργαστεί με βιετναμέζικους σιδηροδρομικούς φορείς για να αυξήσει τη χωρητικότητα μεμονωμένων αμαξοστοιχιών, μειώνοντας παράλληλα τη συχνότητα λειτουργίας των τρένων, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα του συνολικού όγκου κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, τόσο οι κινέζοι όσο και οι βιετναμέζικοι σιδηροδρομικοί φορείς έχουν καταβάλει κοινές προσπάθειες για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας για να διασφαλίσουν τη σταθερή λειτουργία των σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *