Ο νέος διεθνής εμπορικός διάδρομος ξηράς-θάλασσας συνδέει 250 λιμάνια σε 96 χώρες

Ο νέος διεθνής εμπορικός διάδρομος ξηράς-θάλασσας, ο οποίος είναι ένα εμπορικό και εφοδιαστικό πέρασμα που κατασκευάστηκε από κοινού από την Σιγκαπούρη και διάφορες επαρχίες της δυτικής Κίνας, στα πλαίσιο της πρωτοβουλίας China-Singapore (Chongqing) Demonstration Initiative on Strategic Connectivity, έχει συνδέσει 250 λιμάνια σε 96 χώρες και περιοχές από το τέλος του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το κέντρο εφοδιαστικής και λειτουργίας.

Ενσωματώνοντας τις σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές, ο νέος διεθνής εμπορικός διάδρομος Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, συνδέει το κέντρο λειτουργίας του με τον κόλπο Beibu στη αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, στη συνέχεια με τη Σιγκαπούρη και πέρα στη ανοικτή θάλασσα, ενισχύοντας έτσι τη συνδεσιμότητα μεταξύ της δυτικής Κίνας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου.

Το 2020, τα υπερωκεάνια τρένα του Chongqing πραγματοποίησαν 1.297 ταξίδια, αύξηση 40,5% σε ετήσια βάση. Μέχρι στιγμής, αυτά τα τρένα έχουν φτάσει σε 20 λιμάνια σε οκτώ κράτη μέλη του Συνδέσμου Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ, με κέντρα διεθνούς διανομής στη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και το Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί ειδική περιφερειακή διοίκησης της Κίνας.

Χάρη στο πολυτροπικό πέρασμα, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι 2.821 ταξίδια μέσω διασυνοριακών αυτοκινητοδρόμων, σημειώνοντας αύξηση κατά 126% από έτος σε έτος. Προστέθηκαν δύο νέες διαδρομές αυτοκινητοδρόμων, που συνδέουν την Κίνα με το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν, με οκτώ από αυτές να έχουν τακτική λειτουργία. Υποστηριζόμενες από τις οδικές αρτηρίες, οι κινεζικές επιχειρήσεις, που συνεργάζονται με τους ξένους συνεργάτες τους, έχουν κατασκευάσει 30 αποθήκες στο εξωτερικό σε όλη τη χερσόνησο της Ινδοκίνας.

Επιπλέον, τα διεθνή εμπορευματικά τρένα που συνδέουν το Chongqing και το Ανόι, στο Βιετνάμ πραγματοποίησαν 177 ταξίδια το 2020, σημειώνοντας αύξηση 149% από έτος σε έτος.

Πέρυσι, τα εμπορεύματα που εισήχθησαν και εξήχθησαν μέσω του New International Land-Sea Trade Corridor κάλυψαν πάνω από 350 κατηγορίες, όπως αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, χημικές πρώτες ύλες, φαρμακευτικά προϊόντα, ποτά, φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *