Εβδομάδα πολιτιστικού τουρισμού με ιαματικές πηγές ξεκινά στο Guangxi της Ν. Κίνας

Μια εβδομάδα πολιτιστικού τουρισμού με θέμα τις ιαματικές πηγές ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου στην κομητεία Xiangzhou της πόλης Laibin, στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας.

Ενσωματώνοντας διαγωνισμούς, προωθήσεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες, η εβδομάδα πολιτιστικού τουρισμού στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτιστικής εξαγωγής του Xiangzhou, στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης του Xiangzhou και στην επέκταση της επιρροής της πολιτιστικής και τουριστικής εικόνας της Xiangzhou.

Ο Γκονγκ Ζενγκζένγκ, αντιδήμαρχος της Λάιμπιν, τόνισε στην τελετή έναρξης ότι τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενη σε πλούσιους φυσικούς πόρους, τέλειο οικολογικό περιβάλλον και βαθιά πολιτιστική κληρονομιά, η Λάιμπιν καλλιέργησε και υποστήριξε έντονα τον κλάδο του πολιστισμού και του τουρισμού με έθιμα και τοπικά χαρακτηριστικά.

Η Xiangzhou θα ακολουθήσει την αναπτυξιακή στρατηγική του πολιτιστικού τουρισμού, θα ενισχύσει την πολιτιστική παραγωγή, θα ενισχύσει την περιφερειακή οικονομία και θα επεκτείνει την επιρροή του πολιτιστικού τουρισμού της, δήλωσε ο Wei Tao, επικεφαλής της κομητείας Xiangzhou, προσθέτοντας ότι η Xiangzhou έχει δεσμευτεί να βρεθεί στην πρώτη επιλογή για οικολογικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα, περιηγήσεις σε αγροτικές εμπειρίες, εκδρομές για διακοπές αναψυχής και περιηγήσεις για τη διατήρηση της υγείας.

Απολαμβάνοντας τη φήμη της «πρώτης πηγής στην κεντρική και νότια Κίνα», η Xiangzhou διαθέτει περισσότερες από 300 διάφορες μορφές θερμών πηγών, δροσερών πηγών και άλλων πηγών, για τις οποίες της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της «πρωτεύουσας της Κίνας» από την Ένωση China Water Engineering. Το 2018, η Xiangzhou επιλέχθηκε ως μία από τις ζώνες επίδειξης τουρισμού Guangxi.

Προς το παρόν, η Xiangzhou έχει ουσιαστικά διαμορφώσει ένα πρότυπο ανάπτυξης τουρισμού που χαρακτηρίζεται από τη διατήρηση της υγείας των ιαματικών πηγών. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, η Xiangzhou δέχτηκε περίπου 1,8 εκατομ. τουρίστες και πραγματοποίησε τουριστική κατανάλωση περίπου 1,5 δις Γιουάν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *