Η Κίνα συνεργάτης της Βραζιλίας για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη

Στις 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης της ερευνητικής έκθεσης με θέμα « Η Μακροπρόθεσμη στρατηγική της Βραζιλίας και της Κίνας για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», που παρουσιάστηκε από την Επιτροπή Επιχειρηματιών Βραζιλίας-Κίνας. «Η Κίνα είναι θεμελιώδης συνεργάτης της Βραζιλίας για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Amilton Mouran.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενόψει της διπλής πρόκλησης που αφορά στην ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (Λ.Δ.Κ.) συμπεριλαμβάνεται μέσα στις λίγες χώρες που κατέχει τους απαραίτητους πόρους για την ανάπτυξη του τομέα πράσινης οικονομίας. Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα θεμελιώσει τις βάσεις για μια κερδοφόρα οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών αυτών στο μέλλον.

Η φυσικοί πόροι της Βραζιλίας για να αξιοποιηθούν χρειάζονται ένα εξειδικευμένο συνεργάτη και η εφαρμογή του μοντέλου της πράσινης οικονομίας θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χώρων, με πρώτο στόχο την αναδιάρθρωση της αλυσίδας παραγωγής και αυξάνοντας τελικά την ψηφιοποιήση του γεωργικού εμπορίου.

Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας από το 2009, και αν και η πανδημία COVID-19 δημιουργεί προβλήματα το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, η σχέση τους συνεχίζει να αυξάνεται με αποτέλεσμα το 2020 οι κινεζικές εισαγωγές από τη Βραζιλία να σημειώσουν νέο υψηλό ιστορικό.

Η συνεργασία μεταξύ Βραζιλίας και της Κίνας είναι αναμφισβήτητα παραδειγματική και οι δύο πλευρές αναζητούν συνεχώς περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *