Η Κίνα καταργεί το όριο των περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντας σε ξένα ιδρύματα να αποκτήσουν μετοχές σε εταιρείες αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας

Η Κίνα αποφάσισε να καταργήσει το όριο του 1 δισ. δολαρίων για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν μερίδια σε Κινεζικές εταιρείες.

Η Ρυθμιστική Αρχή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνα (Chinese Banking and Insurance Regulatory Commission CBIRC) δημοσίευσε νόμους που σχετίζονται με τις διοικητικές εγκρίσεις των εταιρειών αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας.

Τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να πληρούν 11 προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν σε μια εταιρεία στην Κίνα.

Μια από αυτές τις προϋποθέσεις είναι τα κέρδη των δύο τελευταίων οικονομικών ετών σε χώρες ή περιοχές με καλές οικονομικές συνθήκες, ισχυρούς μηχανισμούς εποπτείας και διοικητικής συνεργασίας με την CBIRC.

Επιπλέον, τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως επενδυτές που αγοράζουν μετοχές σε εταιρείες στην Κίνα, οφείλουν να ακολουθούν την αρχή της μακροπρόθεσμης συμμετοχής, της βελτιστοποίηση της διαχείρισης, τη συνεργασία των επιχειρήσεων, και την αποφυγή του ανταγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *