Ανάπτυξη του τομέα του ψηφιακού πολιτισμού

Η Κίνα θα προωθήσει την ψηφιακή ανάπτυξη του τομέα του πολιτισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας.

Οι οδηγίες του υπουργείου σχεδιάζουν την επιτάχυνση δημιουργίας νέων υποδομών, όπως κέντρα δεδομένων, ψηφιακές πλατφόρμες και αυτόνομες εφαρμογές. Επίσης, θα είναι συμβατή και η χρήση των δίκτυών 5G, του μεγάλου ορίου δεδομένων, της διαδικτυακής εργασίας, της τεχνητής νοημοσύνης, και της τεχνολογίας κρυπτονομίσματος.

Συγκεκριμένα, η Κίνα θα εντείνει τις προσπάθειες ενσωμάτωσης του διαδικτύου στο τομέα του πολιτισμού και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Ταυτόχρονα, θα προβάλει την εμφάνιση νέων μοντέλων με αναφορά στον πολιτισμό, όπως η ζωντανή αναμετάδοση, τα προϊόντα ήχου και οι γεωγραφικές πληροφορίες.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του ψηφιακού πολιτισμού.

Το ιδιωτικό κεφάλαιο θα κριθεί να συμμετάσχει σε έργα ψηφιακής κουλτούρας, με βάσει τη Σύμπραξη του Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τέλος, οι κατευθυντήριες γραμμές, τονίζουν την ανάγκη εμβάθυνσης της διεθνούς συνεργασίας, μέσω της δημιουργίας νέων μορφών και μοντέλων για την εξαγωγή ψηφιακών πολιτιστικών υπηρεσιών, ή μέσω της δημιουργίας πλατφορμών ανταλλαγής και συνεργασίας, με χώρες και περιοχές που εμπλέκονται στην πρωτοβουλία Ζώνη και Οδός (Belt and Road Initiative – RDI) για την από κοινού ανάπτυξη ψηφιακών πολιτιστικών προϊόντων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *