Η ψηφιακή οικονομία ευδοκιμεί στις δυτικές περιοχές της Κίνας

Η αγροτική βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε στις δυτικές περιοχές της Κίνας το 2020, σύμφωνα με μια βιομηχανική έκθεση.

Πέρυσι, περιοχές στη Δύση οδήγησαν την αύξηση του αριθμού των νέων επιχειρηματιών στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao για πρώτη φορά στην ιστορία της, τόνισε η έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε από την Alibaba και ένα ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Νομικής του Zhongnan.

Συνολικά, εννέα περιοχές σε δυτικό επαρχιακό επίπεδο κατατάσσονται στις δέκα κορυφαίες χώρες της χώρας που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των ιδρυτών ηλεκτρονικών καταστημάτων, με την ετήσια ανάπτυξή τους να υπερβαίνει το 200%.

Η αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui της βορειοδυτικής Κίνας οδήγησε τα κέρδη με αύξηση έως και 420%, ακολουθούμενη από δύο δυτικές επαρχίες Yunnan και Guizhou, ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το βιομηχανικό σύμπλεγμα ηλεκτρονικού εμπορίου επιταχύνει την επέκτασή του στη δυτική Κίνα. Τα χωριά και οι δήμοι του Taobao κέρδισαν ισχυρή ώθηση σε αυτές τις περιοχές.

Ο αριθμός των χωριών Taobao αυξήθηκε από 19 σε 71 το 2020, κατά 274% σε ετήσια βάση.

Ενώ ενισχύει την ανάπτυξη των βασικών βιομηχανιών, το ηλεκτρονικό εμπόριο θα γεφυρώσει αποτελεσματικά το χάσμα των δυτικών περιοχών με τα κεντρικά και ανατολικά μέρη της χώρας, δήλωσε ο Pan Helin, ειδικός στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Νομικής του Zhongnan.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *