Το λιμάνι της Guangzhou εγκαινιάζει την υπηρεσία θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη

Το λιμάνι του Guangzhou στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας ξεκίνησε την Πέμπτη μια συνδυασμένη υπηρεσία θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Ένα φορτηγό τρένο 50 βαγονιών φορτωμένο με ηλεκτρονικά υψηλής τεχνολογίας έφυγε από το λιμάνι για την Πολωνία, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια της υπηρεσίας.

Το φορτίο αξίας 150 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 23,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) είχε αποσταλεί στο λιμάνι από δύο εργοστάσια τεχνολογικού γίγαντα LG, ένα στο Guangzhou και το άλλο στο Βιετνάμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμανιού.

Το τρένο θα φτάσει στην Πολωνία σε 15 ημέρες, 20 ημέρες γρηγορότερα από την κανονική διαδρομή θαλάσσιων μεταφορών.

Ο Huang Bo, γενικός διευθυντής του Guangzhou Port Group, δήλωσε ότι η υπηρεσία παρέχει ένα σταθερό πέρασμα διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι υπηρεσίες εμπορευματικών αμαξοστοιχιών Κίνας-Ευρώπης έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της διεθνούς σιδηροδρομικής εφοδιαστικής εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η οποία διέκοψε σημαντικά τις υπηρεσίες θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την China Railway Guangzhou Group Co., Ltd., η Guangdong έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ 107 εμπορευματικών αμαξοστοιχιών μεταξύ της επαρχίας και της Κεντρικής Ασίας ή της Ευρώπης μέχρι στιγμής φέτος, παρέχοντας πάνω από 5.300 ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδιών (TEU) αγαθών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *