Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας θα ενισχύσει την υποστήριξη της οικονομικής ζώνης Yangtze

Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας, η ανάπτυξη της οικονομικής ζώνης του ποταμού Yangtze είναι μια βασική στρατηγική πολύ σημαντική για τη συνολική ανάπτυξη όλης της Κίνας. Η περιοχή που περιλαμβάνει 11 επαρχίες και δήμους κατά μήκος του ποταμού Yangtze αντιπροσώπευε περίπου το 46,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2020.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων αποφάσισε να υποστηρίξει την ανάπτυξη της οικονομικής ζώνης Yangtze σε έξι πτυχές, δίνοντας προτεραιότητα στη στήριξη οικολογικών λύσεων και πράσινης ανάπτυξης της περιοχής.

Η ρυθμιστική αρχή προτίθεται να επωάσει δυναμικά νέες τεχνολογίες και να υποστηρίξει την καινοτομία για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής βάσης και τον εκσυγχρονισμό των αλυσίδων

Επιπλέον, η Κίνα θα προωθήσει επίσης την οικονομική ζώνη Yangtze ως πλατφόρμα διεθνών επενδύσεων.

Το Δέλτα του ποταμού Yangtze, γνωστό ως το Χρυσό Τρίγωνο, είναι η πιο οικονομική και επενδυτική δυναμική περιοχή στην Κίνα και μία από τις πιο οικονομικά αναπτυγμένες περιοχές στον κόσμο. Καλύπτει έκταση 99,6 χιλιάδων km2 και έχει περίπου 120 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων 83 εκατομμύρια ζουν σε πόλεις.

Το Yangtze είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στην Ασία και ο τρίτος μακρύτερος στη Γη μετά τον Αμαζόνιο και τον Νείλο. Περίπου το 40% του κινεζικού πληθυσμού ζει στη λεκάνη Yangtze και το 75% της συγκομιδής ρυζιού της χώρας συγκομίζεται. Το Yangtze είναι η πιο σημαντική κινεζική εσωτερική ναυσιπλοΐα.

Το μήκος, όπως μετράται από τους Κινέζους γεωγράφους, είναι 6300 χλμ, αν και μπορούν να βρεθούν διαφορετικές τιμές σε διαφορετικές πηγές – από 5520 έως 6300 χλμ. Η λεκάνη απορροής είναι 1,8 εκατομμύρια km² και καλύπτει περίπου το 1/5 της περιοχής της Κίνας.

Στις χαμηλότερες και μεσαίες εκτάσεις του ποταμού, στην πεδιάδα Yangtze, υπάρχουν πολλές λίμνες, καθώς και στραγγισμένα τέλματα και έλη, δημιουργώντας καλές συνθήκες για τη γεωργία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *