Το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Κίνας κατακτά τον κόσμο

Το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης BEIDOU-3 της Κίνας (BDS-3) παρέχει παγκόσμιους χρήστες με ποιοτικές υπηρεσίες από την έναρξη του στις 31 Ιουλίου 2020, ανέφερε η εφημερίδα People’s Daily.

Η δοκιμασία σε πραγματικό χρόνο του συστήματος συνεχούς παρακολούθησης και αξιολόγησης του GNSS (Igmas) δείχνει ότι η τοποθέτηση, η μέτρηση ταχύτητας, η ακρίβεια του χρόνου, και η διαθεσιμότητα και η συνέχεια των υπηρεσιών του BDS-3 πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις.

Η ικανότητα εξυπηρέτησης του BDS-3 έχει καταταγεί μεταξύ της πρώτης τάξης στον κόσμο και οι χαρακτηριστικές υπηρεσίες του έχουν αναπτυχθεί πλήρως.

Η περιφερειακή επικοινωνία σύντομων μηνυμάτων BDS και η παγκόσμια επικοινωνία σύντομων μηνυμάτων έχουν αρχίσει να εξυπηρετούν τους χρήστες μαζικά και μάλιστα ορισμένους σε πραγματικό χρόνο.

Η υπηρεσία της δορυφόρου παρέχεται σε δοκιμαστική βάση στους πελάτες της πολιτικής αεροπορίας, στους ναυτικούς, στο κλάδο των σιδηροδρομικών αλλά και άλλων τομέων της οικονομίαςα με απαιτήσεις υψηλής ακεραιότητας, ενώ το σύστημα αύξησης του εδάφους μπορεί να παρέχει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία σε επίπεδο εκατοστού και μάλιστα σε ασύχρονο χρόνο μπορεί αυτή η υπηρεσία να φτάσει σε επίπεδο χιλιοστού.

Η ακριβής τοποθέτηση με μονά στοιχεία παρέχει πλέον υπηρεσίες ακριβείας στους χρήστες στη γεωργία, στην τοποθέτηση γης, στην αυτόνομη οδήγηση αλλά και σε άλλους τομείς, καθώς και για στη διεθνή υπηρεσία αναζήτησης και διάσωσης, ενώ οι εργασίες πρόσβασης στο δίκτυο πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Η εφαρμογή του BDS-3 κινείται επίσης από την τοπική χρήση και σε παγκόσμια χρήση.

Έχουν γίνει ολοκληρωμένες έρευνες σε εγχώριες τμήματα του BDS, και σε όλες τις βασικές τεχνολογίες και οι δείκτες απόδοσης είναι ισοδύναμοι με άλλο παρόμοια διεθνή προϊόντα. Επίσης, έρευνες έχουν γίνει ευρέως σε όλες τις δράσεις της καθημερινής ζωής.

Τα εγχώρια προϊόντα του BDS έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 120 χώρες και περιφέρειες, προσφέρονταςα σωστή επιβεβαίωση στα στοιχεία της τοπογραφίας που βασίζεται σε BDS, ακρίβεια στη γεωργία, ψηφιακές κατασκευές και έξυπνες εφαρμογές σε λιμένες έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία από τον Σύνδεσμο Νοτιοανατολικών Ασίας (ASEAN), από τη Νότια Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Δυτική Ασία, την Αφρική αλλά και σε άλλα μέρη, εξυπηρετώντας έτσι την τοπική οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη και υποστηρίζοντας την σωστή εφαρμογή της οδικής κυκλοφορίας (BRI).

Το σύστημα υποστηρίζεται ευρέως από διεθνείς μεγάλους κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων όπως η Apple από την έναρξη του επιτυχγάνοντας έτσι ώθηση πωλήσεων σε και μαζική κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 79% των έξυπνων τηλεφώνων με πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκαν για την εύρεση τοποθεσίας με BDS το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Όμως οι λειτουργικές εφαρμογές του συστήματος είναι ακόμα περισσότερες.

Το περιφερειακό σύντομο μήνυμα BDS-3 θα εφαρμοστεί σε έξυπνα τηλέφωνα εντός του έτους, τα οποία μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ενσωμάτωση της επικοινωνίας κινητής επικοινωνίας και της σύντομης επικοινωνίας μηνυμάτων χωρίς να αλλάζουν τηλεφωνικές κάρτες ή αριθμούς ή να προστεθούν επιπλέον περιφερειακά συστήματα.

Πληροφορίες υψηλής ακρίβειας για τοποθεσίες έχουν εφαρμοστεί σε έξυπνα τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να επιτύχουν υψηλή τοποθέτηση σε επίπεδο μέτρησης και έχει αυτή δοκιμαστεί σε αρκετές πόλεις.

Με την εφαρμογή των χαρακτηριστικών υπηρεσιών BDS, τα νέα μοντέλα ξεφυτρώνουν δίνοντας νέα ζωτικότητα στη βιομηχανία BDS επιτρέποντας έτσι σε διάφορους άλλους κλάδους να αναβαθμίσουν.

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας BDS έχει εισαχθεί ως βασικό έργο στο 14ο πενταετές σχέδιο ενώ έμφαση θα δοθεί σε υψηλής ποιότητας βιομηχανική ανάπτυξη, εγχώρια υποκατάσταση βασικών περιοχών και τις μεγάλες εφαρμογές.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *