Η Κίνα θεσπίζει κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, και τους τομείς της γενετικής τεχνολογίας

Η Κίνα θα προσπαθήσει να θεσπίσει κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (ΔΔΙ) στους τομείς των μεγάλων δεδομένων (big data), της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της γενετικής τεχνολογίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε η Εθνική Διοίκηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κίνας την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την προώθηση της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι έως το τέλος του 2021, ο σχεδιασμός ανώτερου επιπέδου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας θα ενισχυθεί και άλλο και όχι μόνο σε επίπεδο νομιμοποίησης αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών που θα αναβαθμιστεί σταθερά.

Υπάρχουν προτάσεις για να ενισχυθεί η έρευνα σχετικά με τις μακροοικονομικές πολιτικές των ΔΔΙ σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί μια σειρά σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων που θα μπορούν να παρέχουν καλύτερη αναφορά στη λήψη αποφάσεων.

Εν τω μεταξύ, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η μελέτη καυτών και δύσκολων ζητημάτων στον τομέα των ΔΔΙ στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και να βελτιωθεί η πολιτική που θα ακολουθηθεί πριν από την έρευνα αλλά και για την αποθήκευση των στοιχείων των big data, ανέφεραν οι κατευθυντήριες γραμμές.

Επίσης, θα καταβληθούν προσπάθειες για την αναθεώρηση των κανόνων εφαρμογής του νόμου περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την ενίσχυση της τοπικής νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, την ολοκλήρωση της νομοθεσία για την εξέταση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και την επιτάχυνση της διαμόρφωσης κανόνων για τα εμπορικά σήματα.

Το σχέδιο προτείνει επίσης ότι η Κίνα θα πρέπει να βελτιστοποιήσει περαιτέρω το σύστημα λογοκρισίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και να ενισχύσει την έρευνα σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία διατάξεις της Συνολικής και Προοδευτικής Συμφωνίας για την Υπερ-Ειρηνική Εταιρική Σχέση (CPTPP).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *