Το Χονγκ Κονγκ αναστέλλει την εισαγωγή προϊόντων πουλερικών από περιοχές της Ινδίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας

Η αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε την Τετάρτη να αναστείλει την εισαγωγή κρέατος πουλερικών και προϊόντων από περιοχές που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών στην Ινδία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Το Υπουργείο Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Κυβέρνησης του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ (HKSAR) δήλωσε ότι αυτό το γεγονός έγινε ενόψει ειδοποιήσεων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) σχετικά με ένα ξέσπασμα εξαιρετικά παθογόνων πτηνών με H5N8 γρίπη στην περιφέρεια Panchkula της πολιτείας Haryana στην Ινδία και στο τμήμα Gers στη Γαλλία.

Μια άλλη ειδοποίηση ήταν από τη Γενική Κτηνιατρική Επιθεώρηση της Πολωνίας σχετικά με τα κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογένειας στο Mysliborski της περιοχής Zachodniopomorskie στην Πολωνία.

Η CFS έχει δώσει εντολή να αναστέλεται η εισαγωγή κρέατος και προϊόντων πουλερικών, συμπεριλαμβανομένων των αυγών πουλερικών, από αυτές τις περιοχές με άμεση ισχύ για την προστασία της δημόσιας υγείας στο Χονγκ Κονγκ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *