Οι Κινέζοι τουρίστες συνεισφέρουν 37,2 εκατ. δολ. στην Αιθιοπία το 2020

Η Αιθιοπία κατέγραψε περίπου 37,2 εκατομ. δολάρια σε έσοδα από 9.925 Κινέζους τουρίστες το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιθιοπίας την Τρίτη. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστών που επισκέπτονται την Αιθιοπία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αιθιοπία κέρδισε 37,2 εκατομ. δολάρια ΗΠΑ από Κινέζους τουρίστες το 2020 που ήρθαν στην Αιθιοπία για διάφορους σκοπούς, όπως συνέδρια, επαγγελματικά ταξίδια και αναζήτηση αναψυχής.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Xinhua, ο Πρέσβης της Αιθιοπίας στην Κίνα Teshome Toga, ανακοίνωσε ότι η Αιθιοπία συνεργάζεται με Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση των τουριστικών περιοχών της Αιθιοπίας σε πάνω από 160 εκατομμύρια Κινέζους εξερχόμενους τουρίστες.

Ο Toga είπε ότι με την κρατική Ethiopian Airlines να είναι η μόνη αφρικανική αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύει σε πέντε κινεζικούς προορισμούς, η δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων Κινέζων τουριστών είναι τεράστια.

“Συνεργαζόμαστε με Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση του τουριστικού δυναμικού της Αιθιοπίας και όταν η κατάσταση με το COVID-19 βελτιωθεί, θα θέλαμε να αυξήσουμε τις αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Αιθιοπία”, πρόσθεσε.

Η Ethiopian Airlines παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών και φορτίου σε πέντε προορισμούς στην Κίνα – Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Σανγκάη, Τσενγκντού και Γκουάνγκτζου. Σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει πτήσεις επιβατών προς Σενζέν και Τσονγκκίνγκ.

Ο Τόγκα είπε περαιτέρω ότι η Αιθιοπία στοχεύει στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Κίνα στον τουριστικό τομέα ως μέρος ενός ευρύτερου δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου.

“Οι τρεις εξαιρετικοί τομείς που θα ήθελα να δω τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια είναι η μεταφορά τεχνολογίας, ο τουρισμός και η ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων”, δήλωσε ο Toga στην Xinhua.

Ο Toga είπε επίσης ότι με την Αιθιοπία και την Κίνα να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική σχέση, η πιθανή ανάπτυξη της είναι εκθετική. Οι κινεζικές εταιρείες βοηθούν επίσης την προσπάθεια της Αιθιοπίας να δημιουργήσει εξέχοντα τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος της Αιθιοπίας Sahle-Work Zewde επαίνεσε τη δημιουργία από την Κίνα του οροσήμου της Αιθιοπίας μιας λεωφόρου που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της ανατολικής Αφρικής, Addis Ababa. Ονομάστηκε το Friendship Square, και κατασκευάζεται σήμερα από την China Communications Construction Company (CCCC). Το έργο σε πρώτη φάση είναι 32 εκτάρια.

Μεταξύ των στοιχείων του τουριστικού αξιοθέατου που ενσωματώθηκαν είναι η Πλατεία Φιλίας περιλαμβάνονται ένα ανάγλυφο τείχος, πορτρέτα διαδρομών ανθρώπινης μετανάστευσης και βάθρο σε σχήμα κρίνων.

Ήδη, η Αιθιοπία και η Κίνα συνεργάζονται για να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της Πλατείας Φιλίας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει ένα παλάτι επιστήμης και τεχνολογίας, έναν κήπο για γάμους, και ένα παιδικό πάρκο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *