Η Κίνα ακμάζει στη δορυφορική πλοήγηση και τη βιομηχανία εντοπισμού θέσης

Η βιομηχανία εντοπισμού θέσης και δορυφορικής πλοήγησης της Κίνας πέτυχε συνολική αξία παραγωγής 345 δις γιουάν (περίπου 52,8 δις δολάρια ΗΠΑ) το 2019, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση.

Η αξία παραγωγής του τομέα αναμένεται να φθάσει τα 400 δις γιουάν το 2020, σύμφωνα με την έκθεση που κυκλοφόρησε από το γραφείο δορυφορικής πλοήγησης της Κίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης BeiDou (BDS).

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Κίνα έχει δει τη συνολική παραγωγή της βιομηχανίας δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού θέσης να αυξάνεται κατά ετήσιο μέσο όρο άνω του 20% αναφέρει η έκθεση. Η χώρα έχει καλλιεργήσει μια ακμάζουσα βιομηχανία δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού θέσης, με μια πλήρη βιομηχανική αλυσίδα.

Η Κίνα ανέθεσε επίσημα την BDS στις 31 Ιουλίου, ανοίγοντας το νέο σύστημα BDS-3 σε παγκόσμιους χρήστες.

Μαζί με τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονισμού, το σύστημα BDS-3 μπορεί να παρέχει μια ποικιλία υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως παγκόσμια βοήθεια αναζήτησης και διάσωσης, επικοινωνία σύντομων μηνυμάτων, επίγεια και δορυφορική επαύξηση, καθώς και ακριβή τοποθέτηση σημείων.

Η BDS παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τομείς όπως οι μεταφορές, η δημόσια ασφάλεια, η ανακούφιση των καταστροφών, η γεωργία, η δασοκομία, και η αστική διακυβέρνηση, αναφέρει η έκθεση. Το BDS βοήθησε επίσης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των γεωργικών και δασικών κλάδων της χώρας, οι οποίες είναι και οι δύο εντάσεως εργασίας. Περίπου 45.000 γεωργικά μηχανήματα αυτόματης οδήγησης με βάση το BDS λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, μειώνοντας το κόστος εργασίας κατά 50 %.

Επιπλέον, οι πλατφόρμες παρακολούθησης μηχανημάτων που βασίζονται σε BDS και οι πλατφόρμες Internet of Things εξυπηρετούν περίπου 400.000 γεωργικά μηχανήματα.

Στη δασοκομία, οι λειτουργίες εντοπισμού θέσης και επικοινωνίας σύντομων μηνυμάτων BDS έχουν εφαρμοστεί εκτενώς στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στην προστασία των φυσικών δασών, στη διερεύνηση πόρων, και στον έλεγχο των παρασίτων.

Οι λειτουργίες πλοήγησης, τοποθέτησης και επικοινωνίας σύντομων μηνυμάτων BDS παίζουν επίσης ρόλο στη μείωση και την ανακούφιση από καταστροφές. Το σύστημα είναι ικανό να παρέχει, μεταξύ άλλων, εντολές και αποστολή σε πραγματικό χρόνο, επικοινωνία έκτακτης ανάγκης, υπηρεσίες ταχείας αναφοράς και ανταλλαγής πληροφοριών.

Οι τεχνολογίες που βασίζονται στο BDS και η ενσωμάτωση τους σε άλλα παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης ενισχύουν τις δυνατότητες της Κίνας στην παρακολούθηση και την παροχή έγκαιρων προειδοποιήσεων για γεωλογικές καταστροφές.

Πολλές προβλέψεις και έγκαιρες προειδοποιήσεις για φυσικές καταστροφές έσωσαν με επιτυχία τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια σοβαρών πλημμυρών αυτό το καλοκαίρι, αναφέρει η έκθεση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *