Η κλίμακα της αγοράς κατανάλωσης συστατικών τροφίμων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 10,31% σε ετήσια βάση το 2023

Η κλίμακα της αγοράς κατανάλωσης συστατικών τροφίμων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 10,31 τοις εκατό σε ετήσια βάση στα 9,37 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,29 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2023, δήλωσε την Πέμπτη ο Cui Zhongfu, αντιπρόεδρος της China Federation of Logistics & Purchasing (CFLP), στην πόλη Huizhou. επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας.

Αναλυτικά, η ποσότητα κατανάλωσης συστατικών τροφίμων για υπηρεσίες catering αυξήθηκε 20,45 τοις εκατό σε ετήσια βάση στα 2,12 τρισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι και αυτή των συστατικών λιανικής έφτασε τα 7,25 τρισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένη κατά 7,66 τοις εκατό σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την China Food Ingredient Supply Chain. Έκθεση Ανάπτυξης (2024) που δόθηκε στη δημοσιότητα από το CFLP την Πέμπτη.

Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος καταναλωτής συστατικών τροφίμων στον κόσμο. Είναι επίσης κορυφαίος παραγωγός, με την παραγωγή συστατικών τροφίμων που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου παγκοσμίως, είπε ο Cui.

Επεσήμανε ότι η Κίνα είχε σφυρηλατήσει στενότερες εμπορικές σχέσεις με τις χώρες εταίρους Belt and Road το 2023. Το ποσό του εμπορίου αγροτικών προϊόντων της Κίνας με τις χώρες εταίρους έφτασε τα 138 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 41,44 τοις εκατό του συνολικού εξωτερικού εμπορίου γεωργικών προϊόντων .


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *