Η Κίνα δωρίζει ιατρικό εξοπλισμό στο συριακό νοσοκομείο

Η Κίνα δώρισε τον τόσο απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τομέα της υγείας της χώρας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Άσαντ στη Δαμασκό έλαβε φορητές μηχανές ακτίνων Χ, αναπνευστήρες και συμπυκνωτές οξυγόνου από την Κίνα.

Κατά την τελετή υποδοχής, ο υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Συρίας Bassam Ibrahim εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δωρεά, τονίζοντας τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας εν μέσω των δύσκολων συνθηκών της Συρίας.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Συρία Shi Hongwei δήλωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να βοηθά στην ανοικοδόμηση και ανάπτυξη της Συρίας.

Ο Nizar Abbas, διευθυντής του νοσοκομείου, τόνισε τη σημασία της δωρεάς για την αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Αυτή η δωρεά προήλθε ως μέρος μιας πρωτοβουλίας της Κίνας για την υποστήριξη του τομέα υγείας της Συρίας, η οποία περιλαμβάνει μια πρόσφατη συνεργασία που περιλαμβάνει τον Οργανισμό Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνου στη Συρία για την παροχή υποστήριξης υγειονομικής περίθαλψης μέσω κινητών κλινικών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *