Η ανταλλαγή τσαγιού-κουλτούρας δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς Κίνας-Αφρικής

Ο Γκανέζος φοιτητής Samuel Aboagye συνήθιζε να ξεκινάει τα πρωινά του με έναν καφέ, αλλά από τότε που ήρθε στην Κίνα, παίρνει το πρωινό του από ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι.

Ο Aboagye συνάντησε για πρώτη φορά κινέζικο τσάι όταν ένας Κινέζος φίλος του έδωσε ένα πακέτο τσάι γιασεμί. «Η γεύση και το άρωμα με τράβηξαν και ερωτεύτηκα αμέσως το κινέζικο τσάι», είπε ο Aboagye, διεθνής φοιτητής στο Capital University of Economics and Business.

Ήταν μόνο ένας από τους πολλούς Αφρικανούς επισκέπτες σε μια διεθνή εκδήλωση ανταλλαγής πολιτισμού τσαγιού που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 21 Μαΐου, η οποία εορτάζεται επίσης ως Διεθνής Ημέρα Τσαγιού.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το διεθνές κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών και έρευνας του China Institute for Innovation and Development Strategy (CIIDS), καλωσορίζοντας εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, καθώς και διπλωματικούς απεσταλμένους από αφρικανικές χώρες και Αφρικανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Κίνα.

Σήμερα, η Αφρική είναι μια σημαντική αγορά για το κινέζικο τσάι. Τα κινεζικά τελωνεία δείχνουν ότι η Κίνα εξήγαγε περίπου 367.542 τόνους τσαγιού το 2023, με αξία εξαγωγής σχεδόν 1,74 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Βιομηχανίας Τσαγιού της Κινεζικής Ένωσης για την Προώθηση της Διεθνούς Αγροτικής Συνεργασίας, από τις 10 κορυφαίες χώρες και περιοχές εισαγωγής τσαγιού από την Κίνα, οι επτά είναι αφρικανικές χώρες.

Ο Aboagye είπε ότι η εκδήλωση του έδωσε σε βάθος γνώση των κινεζικών κατηγοριών τσαγιού και των μεθόδων κατανάλωσης τσαγιού, καθώς και της ιστορίας του εμπορίου τσαγιού μεταξύ Κίνας και Αφρικής. «Σκοπεύω να αγοράσω κινέζικο τσάι και σετ τσαγιού για τους συγγενείς και τους φίλους μου όταν ταξιδέψω πίσω στην Γκάνα», πρόσθεσε.

«Οι Νιγηριανοί αρέσει επίσης να πίνουν τσάι, αλλά η κουλτούρα του τσαγιού στη Νιγηρία διαφέρει από αυτή της Κίνας», λέει η Uzodinma Chinenye Gerlof, 28 ετών, μια διεθνής φοιτήτρια από τη Νιγηρία. «Οι Κινέζοι απολαμβάνουν το φυσικό τσάι χωρίς να προσθέτουν ζάχαρη ή γάλα, ενώ στη χώρα μας οι άνθρωποι συνηθίζουν να προσθέτουν γάλα στο τσάι», εξήγησε.

Ο Gerlof συνδυάζει την κινεζική κουλτούρα κατανάλωσης τσαγιού με αυτή της γενέτειράς του προσθέτοντας μέλι στο κινέζικο μαύρο τσάι. «Το άρωμα του τσαγιού με κάνει να νιώθω χαλαρός και μου αρέσει να το απολαμβάνω το πρωί ή το βράδυ», είπε.

«Το τσάι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κληρονομιά και την καινοτομία της κινεζικής κουλτούρας», δήλωσε ο Wang Xiaoming, αντιπρόεδρος της CIIDS.

Σημείωσε ότι το τσάι, με τη μοναδική του γοητεία, έχει ξεπεράσει τα όρια της γλώσσας και της περιοχής, προωθώντας τις ανταλλαγές και την κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών.

«Διαπιστώσαμε ότι πολλά προϊόντα τσαγιού διαθέτουν κομψές συσκευασίες Κίνας και έχουν επίσης αναπτυχθεί μικρά φακελάκια τσαγιού για να καλύπτουν τις ανάγκες των νέων, τα οποία μπορούν επίσης να τονώσουν καλύτερα το ενδιαφέρον των Αφρικανών νέων για την κινεζική κουλτούρα τσαγιού», δήλωσε ο Zhou Yefan, ιδρυτής. της Ομοσπονδίας Νέων της Κίνας Αφρικής.

«Μέσα από την κατανάλωση τσαγιού μαζί, οι νέοι από την Κίνα και την Αφρική μπορούν να μάθουν ο ένας για τον πολιτισμό, την ιστορία και τις αξίες του άλλου», είπε ο Zhou.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *