Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος ενισχύει την περιφερειακή οικονομία δύο χρόνια μετά την έναρξη του

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος αύξησε τη μεταφορική του ικανότητα και την αποτελεσματικότητά του από τότε που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε το Σάββατο ο σιδηροδρομικός φορέας της Κίνας.

Ο σιδηρόδρομος έχει διεκπεραιώσει 24,2 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών και έχει μεταφέρει 29,1 εκατομμύρια τόνους φορτίου μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με την China State Railway Group Co., Ltd.

Τα μηνιαία ταξίδια επιβατών που διαχειρίζεται ο σιδηρόδρομος έχουν αυξηθεί σημαντικά από περισσότερα από 600.000 στην αρχή της λειτουργίας του σε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια τώρα, δήλωσε ο σιδηροδρομικός φορέας.

Οι σιδηροδρομικές αρχές των δύο χωρών ενίσχυσαν επίσης τη συνεργασία στη μεταφορά φορτίου, με τον αριθμό των καθημερινών διασυνοριακών εμπορευματικών τρένων να αυξάνεται από δύο στην αρχική περίοδο λειτουργίας σε 14 δύο χρόνια αργότερα.

Η περιφερειακή επιμελητεία, η ροή κεφαλαίων και η επικοινωνία με το προσωπικό έχουν διευκολυνθεί χάρη στον σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τον σιδηροδρομικό φορέα της Κίνας.

Μόνο περίπου δέκα είδη διασυνοριακών εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν όταν ο σιδηρόδρομος τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία. Επί του παρόντος, ο αριθμός έχει εκτιναχθεί σε περισσότερα από 2.700, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, φωτοβολταϊκών και αυτοκινήτων, αυξάνοντας την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος και καουτσούκ στο Λάος.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος συνδέει το Kunming στην επαρχία Yunnan με την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν. Ο σιδηρόδρομος μήκους 1.035 km, ένα έργο ορόσημο υψηλής ποιότητας συνεργασίας Belt and Road, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Δεκεμβρίου 2021.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *