Ο πρόεδρος του Xinhua συναντά την επικεφαλής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters

Ο πρόεδρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua Fu Hua συναντήθηκε με την επικεφαλής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters Sue Brooks στο Πεκίνο την Πέμπτη, κάνοντας έκκληση για ενισχυμένες ανταλλαγές και αμοιβαία μάθηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Fu καλωσόρισε την Brooks να συμμετάσχει στην Πέμπτη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Μέσων Ενημέρωσης στην Κίνα, λέγοντας ότι το Reuters ήταν το πρώτο μεγάλο δυτικό πρακτορείο ειδήσεων που δημιούργησε συνεργασία με το Xinhua.

Από την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ειδήσεων το 1957, οι δύο πλευρές έχουν επιτύχει εποικοδομητική συνεργασία στην ανταλλαγή ειδήσεων και στο φωτογραφικό πρακτορείο, είπε ο Fu.

Σημειώνοντας ότι οι δύο οργανισμοί είναι και οι δύο εμπνευστές της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τα ΜΜΕ και μέλη του προεδρείου της συνόδου, ο Fu είπε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενισχύσουν τις ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση και να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για να ενισχύσουν την επικοινωνία, την καθοδήγηση, την επιρροή και την αξιοπιστία των ειδήσεων στο εποχή του κινητού Διαδικτύου.

Η Brooks είπε ότι το Reuters εκτιμά τις φιλικές σχέσεις με τη Xinhua και είναι πρόθυμο να εμβαθύνει τις ανταλλαγές με τη Xinhua σε τομείς όπως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στα μέσα ενημέρωσης και η ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τα ΜΜΕ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *