Ο πρόεδρος της Xinhua συναντά ομολόγους των ξένων μέσων ενημέρωσης στη Guangzhou

Ο Fu Hua, εκτελεστικός πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (WMS) και πρόεδρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua, είχε συναντήσεις με επικεφαλής πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης το Σάββατο στο Guangzhou, στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας.

Οι ηγέτες των μέσων ενημέρωσης — Ahmed bin Saeed Al Rumaihi, γενικός διευθυντής του Qatar News Agency (QNA), Sakai Katsuhiko, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Jiji Press της Ιαπωνίας, Fahd bin Hassan Al Aqran, πρόεδρος του σαουδαραβικού πρακτορείου Τύπου· Vugar Aliyev, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν (AZERTAC), ο Koh Hyun Kohn, πρόεδρος και εκτελεστικός συντάκτης του Joongang Ilbo της Δημοκρατίας της Κορέας — βρίσκονται στην Κίνα για να παρακολουθήσουν το 5ο WMS.

Καλωσόρισε τους ηγέτες των μέσων ενημέρωσης, ο Fu δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής είναι το μεγαλύτερο offline φόρουμ μέσων ενημέρωσης που συγκλήθηκε στην Κίνα μετά την πανδημία, καθώς και μια μεγάλη εκδήλωση για τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Ο Fu δήλωσε την ετοιμότητα της Xinhua να επικεντρωθεί στο θέμα της συνόδου κορυφής «Ενίσχυση της Παγκόσμιας Αυτοπεποίθησης, Προώθηση της Ανάπτυξης των Μέσων» με τους καλεσμένους των μέσων ενημέρωσης και να συζητήσουν από κοινού πώς η παγκόσμια βιομηχανία μέσων μπορεί να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις και να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη, ευημερία και πρόοδο.

Ο Ahmed bin Saeed Al Rumaihi είπε ότι το QNA εκτιμά τη φιλική συνεργασία του με το Xinhua και είναι πρόθυμο να επεκτείνει τη συνεργασία του για να αγκαλιάσει από κοινού τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, προωθώντας έτσι τη φιλία μεταξύ των λαών του Κατάρ και της Κίνας.

Επαινώντας τη μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Jiji Press και της Xinhua, ο Sakai Katsuhiko είπε ότι η Jiji Press είναι πρόθυμη να καταβάλει πρόσθετες προσπάθειες για να ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών της Κίνας και της Ιαπωνίας και να συμβάλει στη διαφύλαξη της ειρήνης στην Ασία.

Ο Fahd bin Hassan Al Aqran σημείωσε τον κρίσιμο ρόλο της Κίνας στις διεθνείς υποθέσεις και εξέφρασε την προθυμία του σαουδαραβικού πρακτορείου Τύπου να ενισχύσει τις ανταλλαγές με το Xinhua, ενισχύοντας την πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Vugar Aliyev σημείωσε ότι έχουν αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα από την καθιέρωση της συνεργασίας μεταξύ AZERTAC και Xinhua πριν από 20 χρόνια, και το AZERTAC θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στο πλαίσιο του μηχανισμού WMS.

Ο Koh Hyun Kohn, εξ ονόματος του Joongang Ilbo, εξέφρασε την ελπίδα να εμβαθύνει τις διμερείς και πολυμερείς ανταλλαγές με το Xinhua για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και την κοινή ανάπτυξη της περιοχής.

Το 5ο WMS, το οποίο θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 8 Δεκεμβρίου στις πόλεις Guangzhou και Kunming, συγκεντρώνει πάνω από 450 συμμετέχοντες από 101 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων 197 mainstream μέσων ενημέρωσης, δεξαμενών σκέψης, κυβερνητικών υπηρεσιών, διπλωματικών αποστολών στην Κίνα, όπως καθώς και υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς οργανισμούς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Fu συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων TASS, του Kyodo News και του Reuters αντίστοιχα στο Πεκίνο και πραγματοποίησε συνάντηση υψηλού επιπέδου με στελέχη του Reuters, του Associated Press και του Agence France-Presse.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *