Ο κλάδος των logistics της Κίνας σημειώνει ταχύτερη επέκταση τον Νοέμβριο

Ο κλάδος των logistics της Κίνας κατέγραψε ταχύτερη επέκταση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας τη Δευτέρα.

Ο δείκτης που παρακολουθεί την απόδοση της αγοράς logistics της χώρας διαμορφώθηκε στο 53,3% τον περασμένο μήνα, αυξημένος κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Logistics and Purchasing της Κίνας (CFLP).

Μια ένδειξη πάνω από 50 υποδηλώνει διαστολή, ενώ μια ένδειξη παρακάτω αντανακλά συστολή.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του CFLP He Hui δήλωσε ότι ο κλάδος ανέφερε βελτίωση της ζωτικότητας τον Νοέμβριο, καθώς η νέα ζήτηση διατήρησε ανοδική τάση και οι επιχειρήσεις διατηρούσαν σταθερές προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη.

Στην ανάλυση, οι επιμέρους δείκτες που μετρούν τον συνολικό όγκο των επιχειρήσεων και τις νέες παραγγελίες των εταιρειών logistics ανέβηκαν στο 53,3% και 53,4%, αντίστοιχα, και αυτός των επιχειρηματικών προσδοκιών παρέμεινε πολύ πάνω από το 55%.

Οι επενδύσεις παγίων στον τομέα των logistics κατέγραψαν σταθερή ανάπτυξη, με τον υποδείκτη τους να αυξάνεται κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες, λόγω των ισχυρών αυξήσεων στις σιδηροδρομικές και πολυτροπικές μεταφορές και στον ταχυδρομικό κλάδο. Αυξήθηκε επίσης η ζήτηση εργασίας στις μεγάλες εταιρείες καθώς ο υποδείκτης απασχόλησης κέρδισε 1,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά τη σχετικά αδύναμη αγορά φέτος, ο ονομαστικός δείκτης τους τελευταίους τρεις μήνες σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από ό,τι το πρώτο εξάμηνο και την ίδια περίοδο πέρυσι, αντανακλώντας περαιτέρω βελτιωμένη δραστηριότητα logistics και μια πιο σταθερή θετική τάση, δήλωσε ο Hu Han, αναλυτής στο China Logistics Information Center.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *