Το μουσικό φόρουμ Κίνας-ΧΚΑΕ προωθεί τη διεθνή καλλιτεχνική συνεργασία

Το Φόρουμ των Κοσμήτων και Πρυτάνεων της Μουσικής Ακαδημίας Κίνας-ΧΚΑΕ εγκαινιάστηκε στο Ωδείο Μουσικής Zhejiang της ανατολικής Κίνας την Τετάρτη.

Το φόρουμ, που λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, έχει προσκαλέσει πάνω από 40 μελετητές και ειδικούς από περισσότερες από 15 μουσικές ακαδημίες σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΧΚΑΕ).

Με θέμα τη «συνεργασία και την ανάπτυξη», το φόρουμ αποτελείται από δύο φόρουμ συνόδων κορυφής και 26 ακαδημαϊκές δραστηριότητες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως ανάπτυξη σχολών, καλλιέργεια ταλέντων, ακαδημαϊκή έρευνα, καλλιτεχνικές επιδόσεις και εκπαιδευτική συνεργασία σε μουσικά σχολεία.

Ένα διεθνές μουσικό και πολιτιστικό κέντρο, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο Ούγγρο συνθέτη και εκπαιδευτή του 20ου αιώνα Zoltan Kodaly, αποκαλύφθηκε στο Ωδείο Μουσικής Zhejiang την Τετάρτη, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ του ωδείου και του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand στην Ουγγαρία.

Ο Imre Hamar, αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand, είπε ότι η μουσική υπερβαίνει τα εμπόδια της μετάφρασης και μπορεί να βοηθήσει στην εμβάθυνση της ανθρώπινης κατανόησης. Ελπίζει να δει περισσότερη συνεργασία μεταξύ μουσικών σχολείων στην Κίνα και τις ΧΚΑΕ.

Η συνεργασία μεταξύ μουσικών ακαδημιών στην Κίνα και τις ΧΚΑΕ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην άνθηση και την ανάπτυξη της μουσικής τέχνης, δήλωσε ο Wang Rui, πρόεδρος του Ωδείου Μουσικής Zhejiang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *