Το Μουσείο Shanxi παρουσιάζει ειδική έκθεση για τον πολιτισμό του χάλκινου της λεκάνης του Κίτρινου Ποταμού

Μια ειδική έκθεση με θέμα «Δόξα του Μεγάλου Ποταμού» πραγματοποιείται στο Μουσείο Shanxi στην πόλη Taiyuan, πρωτεύουσα της επαρχίας Shanxi της βόρειας Κίνας.

Συνολικά 160 κομμάτια και σετ χάλκινων σκευών που επιλέχθηκαν από 30 μουσεία σε όλη την Κίνα, ρίχνουν φως στην εξέλιξη της υπέροχης Εποχής του Χαλκού στην περιοχή, τονίζοντας πώς εξελίχθηκε το τελετουργικό και το μουσικό σύστημα στην αρχαία Κίνα.

Είναι γνωστό ότι οι πρώιμες αναλαμπές του πολιτισμού της Εποχής του Χαλκού στην Κίνα εμφανίστηκαν κατά μήκος της άνω όχθης του Κίτρινου Ποταμού περίπου πριν από 5.000 χρόνια. Πριν από περίπου 4.000 χρόνια, στο μεσαίο τμήμα της Κίνας γεννήθηκαν πρώιμα κράτη, καθοδηγούμενα από τελετουργικά, τα οποία έθεσαν τα θεμέλια για την αρχαία ιστορία της Κίνας με επίκεντρο την καρδιά της. Η δυναστεία Xia (2070-1600 π.Χ.) εγκαινίασε την Εποχή του Χαλκού στην Κίνα, ενώ οι δυναστείες Σανγκ (1600-1046 π.Χ.) και Ζου (1046-771 π.Χ.) σημείωσαν την κορυφή του πολιτισμού του χαλκού στην Κίνα.

Τα τέσσερα μέρη της έκθεσης απεικονίζουν την εξέλιξη του χάλκινου πολιτισμού από την πρώιμη ηλικία έως τις τρεις δυναστείες, αντίστοιχα.

Η έκθεση είναι η δεύτερη έκθεση που παρουσιάζει τον πολιτισμό του Κίτρινου Ποταμού από το μουσείο, μετά την έκθεσή του για τα αρχαιολογικά ευρήματα στα λείψανα των Taosi και Shimao.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 17 Δεκεμβρίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *