Το ετήσιο συνέδριο του Financial Street Forum μεταφέρει ευρεία εμπιστοσύνη για το άνοιγμα και τη συνεργασία της Κίνας στον κόσμο

Το ετήσιο συνέδριο του Financial Street Forum 2023 έχει μεταφέρει ευρεία εμπιστοσύνη για το άνοιγμα και τη συνεργασία της Κίνας στον κόσμο, πιστεύουν ευρέως οι συμμετέχοντες εμπειρογνώμονες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στη διάσκεψη γενικά πίστευαν ότι η ενίσχυση του χρηματοοικονομικού ανοίγματος και της συνεργασίας χρησιμεύει ως σημαντικό όχημα για την ενίσχυση της κοινής χρήσης των αποτελεσμάτων της οικονομικής ανάπτυξης και της συνεργασίας επωφελών κερδών.

Το φετινό συνέδριο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, είδε πολλά εμπνευσμένα θέματα σχετικά με την εμπορική, οικονομική και χρηματοπιστωτική συνεργασία που συζητήθηκαν και η επίτευξη κοινής ευημερίας απαιτεί από όλα τα μέρη να επικεντρωθούν στη μακροπρόθεσμη συνεργασία, δήλωσε ο David M. Rubenstein, συνιδρυτής της Carlyle Ομάδα.

Η προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και η διατήρηση της σταθερότητας και της επάρκειας σε κεφάλαια και ρευστότητα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας είναι μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή, σημείωσε η Manuela V. Ferro, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, σε μια βιντεοομιλία, ζητώντας δημιουργία πιο σταθερών μηχανισμών και συστημάτων παγκόσμιας διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση προκλήσεων πολλαπλών πτυχών και ενδελεχής αξιοποίηση του ρόλου του κεφαλαίου για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Το Λονδίνο είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο εμπορικό κέντρο Renminbi στον κόσμο και η πόλη του Λονδίνου είναι πρόθυμη να προωθήσει περαιτέρω μέσω του Financial Street Forum τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου και να ενισχύσει τη συνεργασία με κινεζικά ιδρύματα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη χρηματοδότηση, δήλωσε ο Nicholas Lyons, Lord Mayor of το Σίτι του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου διαλόγου κορυφής, ο Zhou Xiaochuan, αντιπρόεδρος του Boao Forum for Asia (BFA), ο Masaaki Shirakawa, πρώην διοικητής της Ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας και ο Christian Noyer, πρώην διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, μίλησαν μέσω συνδέσμων βίντεο για τις αποστολές και τα παραδείγματα της κεντρικής τράπεζας. τράπεζες και κοινοποιήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το ενεργό οικονομικό άνοιγμα της Κίνας.

Ο Yin Yong, δήμαρχος του Πεκίνου, δήλωσε στην καταληκτική ομιλία ότι οι παρατηρήσεις των κινεζικών χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου φανερώνουν τη σταθερή στάση της Κίνας να ενσωματωθεί περαιτέρω στην παγκόσμια οικονομία, να διευρύνει σταθερά το θεσμικό άνοιγμα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και να βελτιώσει τη διασυνοριακή διευκόλυνση επενδύσεων και χρηματοδότησης.

Διερευνώντας τα μοντέρνα και αιχμηρά προβλήματα, το συνέδριο παρέχει νέα σοφία και ωφέλιμες αναφορές για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα να συνεργαστεί και να αγωνιστεί για ανάπτυξη win-win, είπε ο Yin.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *