Το ετήσιο συνέδριο του Financial Street Forum 2023 ξεκινά στο Πεκίνο

Το Ετήσιο Συνέδριο του Financial Street Forum 2023 με θέμα “Καλύτερη Κίνα Καλύτερος Κόσμος — Ενίσχυση του οικονομικού ανοίγματος και της συνεργασίας για κοινή ανάπτυξη και αμοιβαία οφέλη”, άνοιξε την Τετάρτη στο Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας.

Απευθυνόμενος στη διάσκεψη, ο Γιν Λι, γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στο Πεκίνο, είπε ότι η χρηματοπιστωτική αγορά της Κίνας, με τη μεγάλη κλίμακα, το πλήρες δυναμικό, την ταχεία ανάπτυξη και τη σταθερή βάση της πραγματικής οικονομίας, έχει γίνει βασική δύναμη για τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομική σταθερότητα.

Ο Pan Gongsheng, διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) καθώς και επικεφαλής της Κρατικής Διοίκησης Συναλλάγματος (SAFE), είπε στη διάσκεψη ότι η Κίνα θα προωθήσει πρακτικά τη διεθνή χρηματοπιστωτική συνεργασία και θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα ενισχύσει τη διεθνοποίηση του κινεζικού νομίσματος μέσω «συνετών και σταθερών βημάτων».

Τα θεμελιώδη μεγέθη της κινεζικής οικονομίας θα πρέπει να παραμείνουν υγιή μακροπρόθεσμα, καθώς οι νέοι παράγοντες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται και η υψηλής ποιότητας οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάπτυξη παρουσιάζει αυξανόμενη δυναμική, δήλωσε ο Li Yunze, επικεφαλής της Εθνικής Ρυθμιστικής Διοίκησης Χρηματοοικονομικών (NFRA), σημειώνοντας ότι η NFRA θα προωθήσει σταθερά το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα σε υψηλό επίπεδο για να προσελκύσει περισσότερα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μακροπρόθεσμα κεφάλαια στην κινεζική αγορά.

Ο Yi Huiman, πρόεδρος της China Securities Regulatory Commission (CSRC), δήλωσε ότι το CSRC θα επιμείνει στον θεμελιώδη σκοπό της εξυπηρέτησης της πραγματικής οικονομίας, εστιάζοντας σε πέντε βασικά καθήκοντα της προώθησης της χρηματοδότησης της επιστήμης και της τεχνολογίας, της πράσινης χρηματοδότησης, της χρηματοδότησης χωρίς αποκλεισμούς, της χρηματοδότησης συντάξεων και την ψηφιακή χρηματοδότηση, ως μια προσπάθεια για καλύτερη χρήση της κεφαλαιαγοράς ως κόμβου.

Το άνοιγμα και η συνεργασία θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση της αναπτυσσόμενης, εξασφαλισμένης και βιώσιμης οικονομικής ευημερίας, κάτω από τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Agustin Carstens, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών μέσω βίντεο σύνδεσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το φετινό συνέδριο, το οποίο φιλοξενείται από κοινού από τη Λαϊκή Κυβέρνηση του Δήμου του Πεκίνου, το PBOC, το NFRA, το CSRC, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το SAFE, περιλαμβάνει συνολικά 42 δραστηριότητες, καλωσορίζοντας περισσότερους από 400 καλεσμένους από περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές. απόψεις για την υπέρβαση των παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων μέσω της χρηματοπιστωτικής συνεργασίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *