Τα ταξίδια επιβατών στην Κίνα αυξάνονται τον Οκτώβριο

Τα συνολικά ταξίδια επιβατών της Κίνας σημείωσαν ισχυρή αύξηση τον περασμένο μήνα, δήλωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών.

Η διαπεριφερειακή επιβατική κίνηση της χώρας αυξήθηκε κατά 50,2% σε ετήσια βάση σε 5,34 δισεκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2023, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Sun Wenjian σε συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ όλων των τύπων μεταφορών, τα ταξίδια της πολιτικής αεροπορίας πρωτοστάτησαν, σημειώνοντας άνοδο 252% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ακολουθούμενα από αύξηση 194,1% στα σιδηροδρομικά ταξίδια και 117,3% αύξηση στα πλωτά ταξίδια, ενώ τα οδικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 44%, είπε η Sun.

Τον Οκτώβριο, οι εμπορικές μεταφορές εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 11,7% σε ετήσια βάση σε 4,82 δισεκατομμύρια τόνους, ενώ η διακίνηση φορτίου στα λιμάνια της Κίνας αυξήθηκε κατά 8,1% σε 1,49 δισεκατομμύρια τόνους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι επενδύσεις πάγιων περιουσιακών στοιχείων στις μεταφορές έφθασαν τα 3,23 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 453 δισεκατομμύρια ευρώ) από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 4,3% από έτος σε έτος.

Αυτό έθεσε μια σταθερή βάση για την επίτευξη του ετήσιου επενδυτικού στόχου και παρείχε ισχυρή υποστήριξη υπηρεσιών για την προώθηση της συνολικής οικονομικής ανάκαμψης, δήλωσε η Sun.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *