Συνάντηση Σταϊκούρα με την “Yutong International Holding”

Στο Πεκίνο, ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησε σημαντική συνάντηση με τη διοίκηση του Κινεζικού Όμιλου “Yutong International Holding”, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου Wang Wentao και του Γενικού Διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Li Kejie. Κατά τη συνάντηση αυτή, την Πέμπτη, συζητήθηκε η έγκαιρη προμήθεια των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η πιθανή συμμετοχή του Ομίλου σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι τα χρονοδιαγράμματα για την προμήθεια παραμένουν αμετάβλητα. Ο υπουργός Σταϊκούρας αναμένεται να υπογράψει τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας-Κίνας την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, η οποία συνάδει με την Οριζόντια Αεροπορική Συμφωνία ΕΕ-Κίνας και αποσκοπεί στην ανανέωση του θεσμικού πλαισίου για τις αεροπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Την επόμενη ημέρα, ο Σταϊκούρας θα βρεθεί στη Σαγκάη για την επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρωθυπουργό Li Qiang, πριν από την 6η “China International Import Expo”. Ενώ την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *