Παγκόσμια διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Guangzhou βλέπει επιτεύγματα σχετικά στις κλιματικές επενδύσεις και τη χρηματοδότηση

Το Διεθνές Συνέδριο Επενδύσεων και Χρηματοδότησης για το Κλίμα που μόλις ολοκληρώθηκε το 2023 στο Pearl Bay παρουσίασε καρποφόρα επιτεύγματα, ενώ η περιφέρεια Nansha της Guangzhou , σε συνεργασία με 11 οντότητες, ίδρυσε την Συμμαχία Επενδύσεων και Χρηματοδότησης για το Κλίμα του Δέλτα του Ποταμού Περλ (Nansha) και ίδρυσε μια κοινή τράπεζα 200 δισεκατομμυρίων πίστωση, 100 δισεκατομμύρια γιουάν ταμείου για το κλίμα, καθώς και 50 δισεκατομμύρια γιουάν επενδύσεων και χρηματοδοτικών έργων για το κλίμα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κυκλοφόρησε μια κατευθυντήρια γραμμή που στοχεύει στην ενίσχυση των προτύπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου και στην προώθηση της ανάπτυξης μιας χρηματοοικονομικής αγοράς άνθρακα.

Μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Επενδύσεων και Χρηματοδότησης για το Κλίμα 2023 Pearl Bay πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Νοεμβρίου στην περιοχή Nansha της Guanghou στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, σημειώνοντας σημαντικά βήματα στις πρωτοβουλίες επενδύσεων και χρηματοδότησης για το κλίμα.

Ως αποκλειστική νέα συνοικία σε εθνικό επίπεδο στο Guangdong  και η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη περιοχή επίδειξης συνεργασίας για την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Guangdong -Χονγκ Κονγκ-Μακάο, η Nansha έχει γίνει κομβικό σημείο στην παγκόσμια σφαίρα των επενδύσεων και της χρηματοδότησης για το κλίμα.

Αυτή η διεθνής εκδήλωση, με θέμα «Χρηματοδότηση για το κλίμα για έναν καλύτερο κόσμο», είναι η πρώτη του είδους της στην Κίνα, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση για το κλίμα. Περιλάμβανε τρεις χώρους στο εξωτερικό στο Παρίσι, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Η εκδήλωση διοργάνωσε επίσης θεματικά φόρουμ προσελκύοντας περισσότερους από 500 συμμετέχοντες και έλαβαν τις πιο πρόσφατες γνώσεις στον τομέα των επενδύσεων και της χρηματοδότησης για το κλίμα, ενώ οραματίστηκαν μελλοντικές συνεργασίες.

Ως διέξοδος του Guangzhou στη θάλασσα, η Nansha είναι το σημείο σύνδεσης του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα και του Δρόμου του Μεταξιού της Γης και έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει περισσότερο στην παγκόσμια πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το συνέδριο αφιέρωσε έναν ειδικό εκθεσιακό χώρο για επενδύσεις για το κλίμα και χρηματοδότηση για την υποστήριξη πράσινων έργων, παρουσιάζοντας πάνω από δέκα φιλικά προς το κλίμα έργα στη Nansha, συμπεριλαμβανομένου του μη επανδρωμένου οχήματος καφέ Magic Box, της υπηρεσίας ride-hailing με υδρογόνο, της Hycan Automobile Technology, της Greater Bay Technology, Τεχνολογία CloudWalk, μεταξύ άλλων.

Αυτό το συνέδριο οργανώθηκε από κοινού από τη Λαϊκή Κυβέρνηση της επαρχίας Guangdong, το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua και το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος. Η Δημοτική Λαϊκή Κυβέρνηση του Guangzhou, το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua Guangdong Branch και η Υπηρεσία Οικονομικών Πληροφοριών της Κίνας ήταν υπεύθυνες για την εκτέλεση της εκδήλωσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *