Οι σχέσεις Κίνας-Αργεντινής σε σταθερή πορεία προς τα εμπρός

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αργεντινής έχουν δείξει μια υγιή δυναμική ανάπτυξης και η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Αργεντινή για να διατηρήσει τις σχέσεις σε μια σταθερή πορεία προς τα εμπρός, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Mao Ning έκανε τις παρατηρήσεις σε τακτική ενημέρωση Τύπου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι το RIA Novosti ανέφερε ότι η Νταϊάνα Μοντίνο, ανώτερη σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, είπε ότι η συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση θα σταματήσει όταν ρωτήθηκε εάν θα υποστηρίξει και θα ενθαρρύνει το εμπόριο με την Κίνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στις 20 Νοεμβρίου.

«Με βάση όσα έχω διαβάσει, η περιγραφή σας για τη δήλωσή της είναι κάπως διαφορετική από τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο RIA Novosti», είπε ο Μάο.

Ο Μάο επεσήμανε ότι ο Μοντίνο είπε στη συνέντευξη ότι ορισμένοι στον κόσμο παρερμήνευσαν την εξωτερική πολιτική του εκλεγμένου Προέδρου Μιλέι, καμία χώρα δεν θα μπορούσε να αποχωρήσει από τις διπλωματικές σχέσεις και να συνεχίσει να συμμετέχει σε οικονομικό εμπόριο και συνεργασία, και ότι θα ήταν μια τεράστια εξωτερική πολιτική λάθος για την Αργεντινή που διέκοψε τις σχέσεις της με μεγάλες χώρες όπως η Κίνα ή η Βραζιλία.

Ο Μάο είπε ότι ο Mondino ανέφερε επίσης στη συνέντευξη ότι η Κίνα είναι ο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Αργεντινής και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αργεντινής εκτιμά τις σχέσεις της με την Κίνα, ιδιαίτερα τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αργεντινής και η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά αγροτικών προϊόντων, ο Μάο είπε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν δείξει καλή δυναμική ανάπτυξης.

«Η οικονομική συμπληρωματικότητα μεταξύ των δύο χωρών μας σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας και η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Αργεντινή για να διατηρήσει τις σχέσεις σε μια σταθερή πορεία προς τα εμπρός», είπε ο Μάο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *