Οι Κινέζοι και Ιρλανδοί νομοθέτες δεσμεύονται να προωθήσουν τη συνεργασία

Νομοθέτες από την Κίνα και την Ιρλανδία εξέφρασαν την προθυμία να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη αυτή την εβδομάδα κατά την επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ιρλανδία.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Zheng Jianbang, αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, μετά από πρόσκληση του ιρλανδικού κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από την Τετάρτη έως το Σάββατο, ο Zheng είχε συνομιλίες με τον Cathaoirleach of Seanad Eireann Jerry Buttimer και Leas-Cheann Comhairle του Dail Eireann Catherine Connolly και επισκέφθηκε την κομητεία Kildare.

Η Κίνα και η Ιρλανδία έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις για περισσότερα από 40 χρόνια, επιμένοντας στις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία αμοιβαίου οφέλους, με καρποφόρα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, είπε ο Zheng.

Ενόψει της μεταβαλλόμενης, χαοτικής διεθνούς κατάστασης και της καθοδικής πίεσης στην παγκόσμια οικονομία, η Κίνα και η Ιρλανδία θα πρέπει να εδραιώσουν την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη, να σέβονται η μία τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες της άλλης, να συνεχίσουν να εμβαθύνουν την πρακτική συνεργασία, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας σε τέτοια τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία, η βιοϊατρική και η πράσινη ανάπτυξη, προστατεύουν από κοινού την πολυμέρεια και ενώνουμε τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις, είπε ο Zheng.

Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας είναι πρόθυμο να διατηρήσει την αλληλεπίδραση με το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας σε όλα τα επίπεδα, να ενισχύσει την αμοιβαία μάθηση και εκτίμηση και να επεκτείνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, είπε ο Zheng.

Η ιρλανδική πλευρά δήλωσε ότι τηρεί την πολιτική της μίας Κίνας και θαυμάζει τα αναπτυξιακά επιτεύγματα της Κίνας και αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Κίνα.

Σημειώνοντας ότι το επόμενο έτος θα σηματοδοτηθεί η 45η επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιρλανδίας και Κίνας, η ιρλανδική πλευρά είπε ότι θα ήθελε να διατηρήσει φιλικές ανταλλαγές μεταξύ των νομοθετικών οργάνων των δύο χωρών, να εμβαθύνει τη συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις και την πράσινη ανάπτυξη, ώστε να προωθηθεί η μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων Ιρλανδίας-Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *