Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Πεκίνου

Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας αντιπροσώπευαν πάνω από το 90% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Πεκίνου (BSE) από την Τετάρτη που σηματοδοτεί τη διετή επέτειο από την έναρξη του ΣΕΒ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, 229 εταιρείες έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Πεκίνου, με συνολική χρηματιστηριακή αξία άνω των 280 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 39 δισεκατομμύρια ευρώ).

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αντιπροσώπευαν πάνω από το 80% των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο, ενώ σχεδόν οι μισές από τις εισηγμένες εταιρείες είναι «μικροί γίγαντες», οι οποίοι έχουν λάβει διαπίστευση σε εθνικό επίπεδο.

Οι «μικροί γίγαντες» εταιρείες αντιπροσωπεύουν τις νέες ελίτ των ΜΜΕ που ειδικεύονται σε εξειδικευμένες αγορές, διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής και παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες.

Ο ΣΕΒ είπε ότι θα ξεκινήσει ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών και καινοτομικών μέτρων για να συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της αγοράς.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *