Ο Κινέζος αντιπρόεδρος συναντά τον ΥΠΕΞ του Ουζμπεκιστάν

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Han Zheng συναντήθηκε την Τρίτη στο Πεκίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν Bakhtiyor Saidov.

Ο Han είπε ότι η Κίνα και το Ουζμπεκιστάν είναι αρχαίοι πολιτισμοί και ο παλιός δρόμος του μεταξιού υπήρξε μάρτυρας των φιλικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Σημειώνοντας ότι από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων πριν από 31 χρόνια, οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πάντα η μία την άλλη ως ίσο και σέβονται και εμπιστεύονται η μία την άλλη, ο Han είπε ότι η ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ουζμπεκιστάν έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή υπό τη στρατηγική καθοδήγηση και την προσωπική προώθηση των δύο αρχηγών κρατών.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να ενισχύσει την αμοιβαία υποστήριξη με το Ουζμπεκιστάν, να επιταχύνει τη συνέργεια των αναπτυξιακών στρατηγικών και να μετατρέψει τις πολιτικές σχέσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών σε απτά αποτελέσματα προς μεγαλύτερα οφέλη των δύο λαών, είπε ο Han Zheng.

Ο Saidov είπε ότι οι σχέσεις Ουζμπεκιστάν-Κίνας βρίσκονται στο καλύτερο και υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, προσθέτοντας ότι το Ουζμπεκιστάν θεωρεί την Κίνα ως τον πιο σημαντικό ολοκληρωμένο στρατηγικό εταίρο.

Το Ουζμπεκιστάν είναι πρόθυμο να ενισχύσει τον στρατηγικό διάλογο με την Κίνα, να εφαρμόσει τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών και να εμβαθύνει συνεχώς την αμοιβαία επωφελής συνεργασία σε διάφορους τομείς, είπε ο Saidov.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *