Η πολιτιστική κληρονομιά βοηθά την οικονομία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς να ευδοκιμήσει στο Zaozhuang

Η περιφέρεια Shizhong, μια συνοικία της πόλης στο Zaozhuang της επαρχίας Shandong της ανατολικής Κίνας, αποκομίζει ξεκάθαρα οφέλη από την τοπική οικονομία που βασίζεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά (ICH) χάρη στις μεγάλες προσπάθειές της για την κληρονομικότητα και την ανάπτυξη της ICH.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερα από 3.600 καταστήματα που πωλούν χαρακτηριστικά προϊόντα που σχετίζονται με το ICH στην περιοχή, κερδίζοντας συνολικά περίπου 1,558 δισεκατομμύρια γιουάν έσοδα ετησίως και βοηθώντας την περιοχή να βγάλει περισσότερα από 120 τοπικά νοικοκυριά από τη φτώχεια.

Για να διατηρήσει, να αναπτύξει, να βελτιώσει και να καινοτομήσει το ICH, η περιφέρεια Shizhong κατέβαλε τα τελευταία χρόνια μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία προγραμμάτων προστασίας ICH και την επέκταση των κληρονόμων ICH για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο για την αναβίωση της τοπικής ICH.

Με 135 προγράμματα ICH και 41 κληρονόμους ICH επί του παρόντος, η περιοχή έχει οργανώσει τοπικές επιχειρήσεις και κληρονόμους προϊόντων ICH για να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες προώθησης πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων διαγωνισμών τουριστικών προϊόντων, εκθέσεων και φεστιβάλ αγορών σε διάφορα μέρη της Κίνας.

Άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ για προϊόντα ICH για να εισέλθουν σε σχολεία, γραφικές περιοχές, κατοικημένες κοινότητες και αγροτικές περιοχές, καθώς και δραστηριότητες προώθησης επενδύσεων έχουν επίσης οργανωθεί από την περιφέρεια για τη βελτίωση της δημοτικότητας των τοπικών προϊόντων ICH.

Ο Zhang Yong, ένας 42χρονος κληρονόμος της γλυπτικής από καρυδιά, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες προώθησης του ICH σε κοινότητες, σχολεία κ.λπ. για να χτυπήσει το τύμπανο για την παραδοσιακή τεχνική και έχει στρατολογήσει μια ντουζίνα μαθητευομένων για να μάθουν γλυπτική καρυδιάς τώρα.

Με κοχύλια καρυδιάς σκαλισμένα ως ζωντανά τζιτζίκια, λουλούδια λωτού, ροδάκινα και κολοκύθες στο στούντιο του Zhang, το ICH που αντιπροσωπεύεται από γλυπτική καρυδιάς ανακτά ζωντάνια στην περιοχή Shizhong της πόλης Zaozhuang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *