Η Καμπότζη ανυπομονεί να δει την επιστροφή περισσότερων Κινέζων τουριστών

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Hun Manet δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας επιθυμεί να δει την επιστροφή περισσότερων Κινέζων τουριστών, σημειώνοντας ότι το βασίλειο είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Μιλώντας σε χιλιάδες εργαζόμενους σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε μια κινεζική επένδυση στην ειδική οικονομική ζώνη στη νοτιοδυτική επαρχία Preah Sihanouk, ο Hun Manet κάλεσε επίσης περισσότερους Κινέζους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην Καμπότζη.

Είπε ότι τόσο οι Κινέζοι τουρίστες όσο και οι επενδυτές έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τον λαό της Καμπότζης.

«Η Καμπότζη είναι ασφαλής και οι τουρίστες μπορούν να ταξιδεύουν παντού ελεύθερα», είπε.

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη πηγή διεθνών τουριστών στην Καμπότζη στην εποχή πριν από την πανδημία του COVID-19.

Το βασίλειο δέχθηκε 2,36 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες το 2019, αντιπροσωπεύοντας το 35,7 τοις εκατό των συνολικών αφίξεων διεθνών τουριστών και δημιουργώντας έσοδα περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού.

Δέχτηκε 405.514 Κινέζους επισκέπτες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος, σημειώνοντας αύξηση 549 τοις εκατό από έτος σε έτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Υπουργείου Τουρισμού και εκπρόσωπος Top Sopheak δήλωσε ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι θερμά ευπρόσδεκτοι στην Καμπότζη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πάντα έδινε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ασφάλεια για όλους τους τουρίστες.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους Κινέζους πολίτες να έρθουν και να επισκεφτούν την Καμπότζη, έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό», είπε στο Xinhua.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *