Η Ένωση Φιλίας Αιγύπτου-Κίνας γιορτάζει την 65η επέτειο ίδρυσης

Ο Σύνδεσμος Φιλίας Αιγύπτου-Κίνας γιόρτασε εδώ την Τετάρτη την 65η επέτειο από την ίδρυσή του με μια συγκέντρωση Αιγύπτιων και Κινέζων αξιωματούχων, διπλωματών, ειδικών, επιχειρηματιών και άλλων προσκεκλημένων.

Πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Abdeen στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο, ο εορτασμός τόνισε τους διακεκριμένους δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου και της Κίνας σε όλη την ιστορία και τα τελευταία χρόνια.

Ο Yang Wanming, επικεφαλής του Κινεζικού Λαϊκού Συνδέσμου για τη Φιλία με Ξένες Χώρες (CPAFFC), δήλωσε ότι η ένωση του θα επικεντρωθεί στην προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των κινεζικών και των αιγυπτιακών λαών τα επόμενα χρόνια.

«Η CPAFFC είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την αιγυπτιακή πλευρά στον Σύνδεσμο Φιλίας Αιγύπτου-Κίνας για την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής νέων στο πλαίσιο του μηχανισμού BRICS, έτσι ώστε οι νέοι να συμβάλουν στην κοινή ανάπτυξη Κίνας και Αιγύπτου», είπε.

Ο Κινέζος πρέσβης στην Αίγυπτο Liao Liqiang χαιρέτισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Σύνδεσμος Φιλίας Αιγύπτου-Κίνας στην προώθηση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμπάς Χέλμι δήλωσε ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί της Αιγύπτου και της Κίνας χρησίμευσαν ως «γερή βάση» για την ανάπτυξη των διμερών τους σχέσεων και την επέκταση της συνεργασίας και της εταιρικής τους σχέσης σε διάφορους τομείς.

Από την ίδρυσή του το 1958, ο Σύνδεσμος Φιλίας Αιγύπτου-Κίνας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών διοργανώνοντας διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων, συμποσίων και τελετών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *