Η δήλωση ΗΠΑ-Κίνας για το κλίμα στέλνει ισχυρό μήνυμα συνεργασίας

Η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για την κλιματική αλλαγή στέλνει ισχυρό μήνυμα συνεργασίας για την υπαρξιακή πρόκληση της εποχής μας, δήλωσε ο Manish Bapna, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Natural Resources Defense Council (NRDC), ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν τη «Δήλωση Sunnylands για την ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» την Τρίτη.

Οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού και από κοινού με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Θέτει τα θεμέλια της φιλοδοξίας για να εισέλθουμε στις παγκόσμιες συνομιλίες για το κλίμα στο Ντουμπάι», είπε ο Bapna σε δήλωση.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία στην ενεργειακή μετάβαση, μειώνοντας τις εκπομπές μεθανίου και άλλων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου χωρίς διοξείδιο του άνθρακα (CO2), για την από κοινού αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Bapna επαίνεσε τη δέσμευση των δύο χωρών να κλιμακώσουν γρήγορα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυτή τη δεκαετία, να καταργήσουν σταδιακά την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, να μειώσουν τη ρύπανση από μεθάνιο και να ενισχύσουν τους εθνικούς τους στόχους για το κλίμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να είναι ηγέτες στη λύση για το κλίμα, είπε.

“Η συμφωνία παρέχει την επείγουσα πολυμερή δέσμευση που χρειαζόμαστε — και όχι μια στιγμή πολύ νωρίς“, πρόσθεσε.

Με έδρα την πόλη της Νέας Υόρκης, το NRDC χρησιμοποιεί την επιστήμη, την πολιτική, τη νομοθεσία και την εξουσία των ανθρώπων για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση, να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να προστατεύσει τη φύση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *