Μπαταρία λιθίου ικανή να λειτουργεί σε υπερβολικό κρύο, ζέστη παρουσιάζεται στην έκθεση της Κίνας

Η εν εξελίξει Έκθεση Hi-Tech της Κίνας (CHTF) τονίζει ότι Κινέζοι επιστήμονες αποκαλύπτουν μια πρόσφατα αναπτυγμένη μπαταρία που μπορεί να λειτουργεί σε υπερβολικό κρύο και ζέστη.

Αυτή η μπαταρία λιθίου μπορεί να λειτουργήσει σε ελάχιστη θερμοκρασία έως και μείον 70 βαθμούς Κελσίου και μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε θερμότητα έως και 80 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον σχεδιαστή της Jiang Chunlei, ο οποίος είναι από τα Ινστιτούτα Προηγμένης Τεχνολογίας Shenzhen (SIAT). υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

Η ομάδα του Jiang σχεδίασε ένα νέο σύνθετο υλικό ανόδου με βάση το αλουμίνιο και πολλαπλούς ηλεκτρολύτες που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά σενάρια, το οποίο μπορεί να επεκτείνει σημαντικά το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας.

Η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας είναι 13 έως 25% υψηλότερη από αυτή των παραδοσιακών μπαταριών ιόντων λιθίου, γεγονός που της επιτρέπει να επιτυγχάνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον, έχει δείξει εξαιρετική απόδοση γρήγορης φόρτισης και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 20 λεπτά. Το κόστος του είναι μεταξύ 10 και 30% χαμηλότερο από τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν ακριβά υλικά καθόδου νανοκλίμακας.

Η μπαταρία έχει δοκιμαστεί σε ένα έργο επίδειξης κατανεμημένης αποθήκευσης ενέργειας στη βορειοανατολική Κίνα, είπε ο Jiang.

Αυτή η μπαταρία αναμένεται επίσης να λύσει το πρόβλημα της μειωμένης διάρκειας ζωής της μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα σε κρύο χειμώνα, σύμφωνα με τη SIAT.

Το πενθήμερο CHTF ξεκίνησε την Τετάρτη στο τεχνολογικό κέντρο της Νότιας Κίνας, το Shenzhen. Η ετήσια εκδήλωση, που ξεκίνησε το 1999, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας στην Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *