Το BRI αλλάζει τοπία, βελτιώνει τη ζωή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres δήλωσε ότι τα έργα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) αλλάζουν τοπία και συμβάλλουν στη βελτίωση των μέσων διαβίωσης παγκοσμίως.

«Η κλίμακα, ο αριθμός και το εύρος των έργων και των επενδύσεων που αναλαμβάνει η Πρωτοβουλία Belt and Road μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τοπία — οικονομίες, ενεργειακά συστήματα, μεταφορές, κτίρια και ολόκληρες βιομηχανίες», δήλωσε ο Γκουτέρες σε ένα φόρουμ για την πράσινη ανάπτυξη κάτω από την τρίτη ζώνη. και Road Forum for International Cooperation.

«Αναγνωρίζω τις προσπάθειες για τη μόνιμη βελτίωση της βιωσιμότητας των επενδύσεων Belt and Road», πρόσθεσε.

Ο Guterres είπε ότι η ιδέα του Πράσινου Δρόμου του Μεταξιού στο πλαίσιο του BRI παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για την επιτάχυνση της βιώσιμης και ανθεκτικής στο κλίμα ανάπτυξης για την προστασία των ζωών και των μέσων διαβίωσης.

«Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτών των έργων υπό την αιγίδα του Belt and Road», είπε.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ είπε ότι ο Πράσινος Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο μέρος αυτής της διαδικασίας για να επιταχυνθεί μια δίκαιη, δίκαιη και δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Είναι «ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει όλους να μας βγάλει από τα αδιέξοδα του παρελθόντος και να μας θέσει σε ένα νέο μονοπάτι που ωφελεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη».


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *