Παλίρροια: Εργοστάσιο παρασκευής σε Κίνα

Για πρώτη φορά πάνω από το όριο των 100 εκατ. ευρώ θα βρεθεί η βιομηχανία τροφίμων Παλίρροια, που διατηρεί 7 εργοστάσια σε διαφορετικές χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα.

Ο τομέας της φιλοξενίας και των ταξιδίων βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με πολλές εταιρείες να επενδύουν στη διεθνή επέκταση. Η εταιρεία “Παλίρροια” αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, εξαπλώνοντας την παραγωγική δραστηριότητά της σε πολλαπλές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιορδανία, και η Βουλγαρία.

Διεθνής Επέκταση και Συνεργασίες

Στην Κίνα ο ομίλος διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής, ενώ στην Ιορδανία και στη Βουλγαρία λειτουργούν επίσης δύο μονάδες. Η εταιρεία έχει επίσης κάνει στρατηγικές κινήσεις στην Ελλάδα, εξαγοράζοντας την εταιρεία παραγωγής προϊόντων ζύμης, Τσαμπάσης Α.Ε, προσθέτοντας έτσι περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ στο τζίρο της.

Στρατηγικοί Συνεργάτες

Η οικογένεια Σουλιώτη διατηρεί το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας, ενώ το fund VNK Capital του Βασίλη Κάτσου συμμετέχει με ποσοστό μειοψηφίας 36%. Ο πρόεδρος της Παλίρροιας, Κώστας Σουλιώτης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με το fund, δηλώνοντας ότι η στρατηγική τους έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει θετικά αποτελέσματα.

Υποδομές και Επενδύσεις

Στα Πολιτικά Ευβοίας, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας καλύπτουν μια επιφάνεια 10.500 τ.μ., όπου φιλοξενούνται τόσο το εργοστάσιο όσο και τα κεντρικά γραφεία. Στη Βουλγαρία, η επιφάνεια του εργοστασίου είναι 11.500 τ.μ., ενώ στην Κίνα καλύπτει 12.000 τ.μ.

 


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *