Οι εορτασμοί της Εθνικής Ημέρας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα

Την 1η Οκτωβρίου, η Κίνα άρχισε να γιορτάζει την Εθνική της Ημέρα, που ονομάζεται Χρυσή Εβδομάδα. Είναι μια γιορτή ανάμνηση της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1949 και μια τελετή ανάμνησης της ίδρυσης της Κεντρικής Λαϊκής Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τιενανμέν στη νέα εθνική πρωτεύουσα του Πεκίνου (πρώην Peiping).

Εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια παρέλαση του νέου Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, μετά την ομιλία του πρώτου προέδρου της χώρας, Mao Zedong, που ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση της Δημοκρατίας. Η Κεντρική Λαϊκή Κυβέρνηση ενέκρινε ψήφισμα με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις 2 Δεκεμβρίου 1949 και κήρυξε την 1η Οκτωβρίου ως Εθνική Ημέρα.

Με την ευκαιρία αυτή, οι ημέρες από 1 έως 7 Οκτωβρίου κηρύσσονται μη εργάσιμες. Είναι η μεγαλύτερη αργία μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Οι επίσημοι εορτασμοί διαρκούν 3 ημέρες και οι υπόλοιπες 4 ημέρες είναι αφιερωμένες σε ξεκούραση, ταξίδια και συναντήσεις με την οικογένεια. Για το λόγο αυτό, αυτή η γιορτή ονομάζεται και Χρυσή Εβδομάδα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *